10. december: “Døden på Nilen”

Julen er krydret med mord og kriminalgåder, og i december sætter vi fokus på 24 klassiske Agatha Christie-romaner, der alle er (gen)udgivet af Rosenkilde & Bahnhof. En julekalender, der står i Agatha Christies tegn – og en julekalender, som forhåbentligt kan øge læseinteressen for én af genrens største forfattere!

Agatha Christie skrev Døden på Nilen (Death on the Nile) i 1934, og hvis man skal se en filmatiseret udgave af romanen, skal man først kaste sig over John Guillermins fine filmatisering fra 1978 med Peter Ustinov som Poirot. Og når man har fortæret denne, kan man fortsætte med tv-serien Agatha Christie’s Poirot, hvor det er episode 3 i sæson 9 fra 2004, man skal se. Men igen: læs først forlægget, ikke!

Klik på Hercule Poirot i højre hjørne og download en komplet oversigt over Rosenkilde & Bahnhofs Agatha Christie-romaner!

Om romanen skriver forlaget:

Det var et hårdt slag for Jacqueline, da hendes veninde Linnet ero­b­­­rede Simon Doyle fra hende og giftede sig med ham. Rivende jaloux følger hun dem overalt – helt til Ægypten, hvor Hercule Poirot oplever det endelige opgør mellem dem på en udflugts­tur ned ad Nilen og samtidig ikke mindre end tre mord.

Den kendte, excentriske detektiv Hercule Poirot træder atter til ved gådens løsning. Med sit blændende intellekt ser han ind bag de mystiske hændelser og aflæser de gådefulde skjulte spor, som de andre tilstedeværende ikke lige har øje for.

Agatha Christie 10 - Hercule Poirot - Døden på Nilen - Rosenkilde & Bahnhof

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.