17. december: “Mordet i præstegården”

Miss Marple-ikonJulen er krydret med mord og kriminalgåder, og i december sætter vi fokus på 24 klassiske Agatha Christie-romaner, der alle er (gen)udgivet af Rosenkilde & Bahnhof. En julekalender, der står i Agatha Christies tegn – og en julekalender, som forhåbentligt kan øge læseinteressen for én af genrens største forfattere!

Kalenderen fortæller os, at vi i dag skriver den 17. december! Dermed er rækken af Hercule Poirot-romaner slut, og miss Jane Marple kan tage over. Den første roman i denne krimijulekalender med Marple i fokus er Mordet i præstegården (The Murder at the Vicarage), som Agatha Christie skrev i 1930. Og selvom St. Mary Mead er en hyggelig landsby, der oser af stokroseidyl, så er der altid en morder på spil – denne gang er det byens præst, der finder et lig! Hvis man gerne vil følge op på romanen med en filmatisering, så kan man kaste sig over Agatha Christie’s Miss Marple, hvor henholdsvis Joan Hickson (udgave fra 1986) og Geraldine McEwan (udgave fra 2004) opklarer mordet på oberst Protheroe.

Klik på Miss Marple i højre hjørne og download en komplet oversigt over Rosenkilde & Bahnhofs Agatha Christie-romaner!

Om romanen skriver forlaget:

Alt er fred og  idyl i landsbyen St. Mary Mead. Lige ind­til landsbyens præst finder et lig i sit arbejdsværelse. Den myrd­ede er oberst Protheroe, og han var på ingen måde populær, så mange af landsbyens indbyggere har et motiv. Miss Marple må bruge al sin men­neskekundskab og gøre brug af alt fra fuglekikkert til landsby­slad­der for at afsløre morderen.

 

Agatha Christie 17 - Miss Marple - Mordet i præstegården - Rosenkilde & Bahnhof

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.