20 af mine horrorfavoritter, som jeg bidrog med til Skræk og Rædsels Top 50-liste

Bedre sent end aldrig! Jeg vil lige lede læserne i retning af Skræk og Rædsels indlæg “De 50 bedste gysere – kåret af Skræk og Rædsels læsere“. Resultatet  af brugerafstemningen blev lagt på bloggen den 24. oktober, men jeg har først fået tid til at læse indlægget nu. Jeg vil ikke skrive så meget, men blot sende folk videre. Listen er ret interessant, og jeg bidrog selv med nedenstående 20 film:

Lister er altid sjove, så jeg bidrog naturligvis gerne  med 20 horror-favoritter. Jeg er dog ikke god til det der med “ultimative favoritter”, så ovenstående er blot et lille udvalg af film, som jeg holder særligt af. Der er dog helt sikkert 20 andre, jeg sætter lige så stor pris på. Som man kan se, så er der intet nyskabende over mine valg, som primært befinder sig i den klassiske ende af horror-skalaen … med nogle få undtagelser som f.eks. den franske “Inside”. Det er alle film, jeg ser med lige stor glæde og interesse, hver gang de ryger i afspilleren. Især “Jaws” og “Psycho” – som er filmene, der i min spæde barndom gav mig min første gåsehud – er blevet set rigtig mange gange.

 • Jaws (Steven Spielberg, 1975)
 • Psycho (Alfred Hitchcock, 1960)
 • Halloween (John Carpenter, 1978)
 • Scream (Wes Craven, 1996)
 • The Exorcist (William Friedkin, 1973)
 • The Shining (Stanley Kubrick, 1980)
 • Poltergeist (Tobe Hooper, 1982)
 • It (Tommy Lee Wallace, 1990)
 • Hellraiser (Clive Barker, 1987)
 • Child’s Play (Tom Holland, 1988)
 • Candyman (Bernard Rose, 1992)
 • Dracula (Tod Browning, 1931)
 • Alien (Ridley Scott, 1979)
 • Carrie (Brian De Palma, 1976)
 • Phantasm (Don Coscarrelli, 1979)
 • A Nightmare on Elm Street (Wes Craven, 1984)
 • Inside (Alexandre Bustillo & Julien Maury, 2007)
 • Venom (Piers Haggard, 1981)
 • The Prowler (Joseph Zito, 1981)
 • The Fly (David Cronenberg, 1986)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.