3 uundværlige “Star Wars”-bøger fra Forlaget Alvilda!

Forlaget Alvilda er det forlag, som alle danske “Star Wars”-fans skal kende! Det er nemlig det eneste forlag herhjemme, der udgiver fagbøger, som alle på indlevende, smukt illustreret og fantastisk vis tager os med til a galaxy far, far way!

Forlagets bagkatalog er et fyldigt et af slagsen, og Fiktion & Kultur har tidligere haft fornøjelsen af at se nærmere på en række af de “Star Wars”-udgivelser, forlaget står bag.

Nu skal vi se nærmere på to spritnye bøger og en enkelt, der udkom sidste år, men som vi desværre først nu omtaler. Det drejer sig om “Star Wars år for år: En visuel krønike”, “Star Wars: Komplet guide til galaksen” og “Star Wars Rebels: Den ultimative illustrerede guide”. Det er bøger, der alle bør stå hjemme på hylden, hvis man er forelsket i det univers, der næste år kan fejre sin 40-års fødselsdag.

Så hvis du, kære læser, mangler julegaveidéer eller blot vil have udvidet din viden om “Star Wars” inden den 14. december, hvor “Rogue One: A Star Wars Story” får premiere, så er nedenstående tre titler værd at have i tankerne og på indkøbslisten!

img_3544 img_3545
img_3533

This slideshow requires JavaScript.

“Star Wars år for år: En visuel krønike” er en opdateret og udvidet udgave af den bog, der første gang udkom i 2012. Bogen er en prægtig bibel, der bugner – og jeg mener BUGNER! – af billeder og illustrationer. Den er ydermere spækket med tætpakket viden, og selvom man opfatter sig som velinformeret inden for området, så vil man uden tvivl støde på nye informationer og sjældne billeder i denne bog, man ikke tidligere har læst og set.

Bogen, der i dansk regi er noget så sjældent som en coffeetable-bog,  er på flotte  367 sider og  kommer i en smuk kassette med sølvfolietryk, hvor forsiden afbilleder galaksens nye superskurk, Kylo Ren, og bagsiden byder på Darth Vader.

Der er billeder fra filmoptagelserne, smukke konceptmalerier, designstudier, håndskrevne manuskriptsider, tegneseriesider samt massevis af film- og reklameplakater. Der er også gjort plads til alt i merchandise, legetøj, computerspil, bøger, tegneserier og , og, og! Jo, alt, hvad ens “Star Wars”-bankende hjerte begærer, findes her.

Ydermere er bogens måneds- og årsopdelte tidslinje med til at sætte begivenheder i verdenssamfundet i kontekst til “Star Wars”-universet, hvilket gør det muligt – som forlaget skriver – at opdage slående og indsigtsfulde sammenhænge mellem fiktionen og virkeligheden – og dermed opnå en større forståelse af processen bag en af historiens vigtigste filmsagaer.

Bogen er ikke billig, den koster eksempelvis omkring 700 kroner hos Saxo, men den er så svimlende smuk, at man er meget tæt på at få tårer i øjnene! Den er alle pengene værd – tro mig! Hvis du kun skal købe én bog, så lad det være denne!

img_3536 img_3537
img_3531

“Star Wars”-universet er et omfattende et af slagsen, og selvom man har beskæftiget sig med det i mange år, kan det stadig være svært at holde styr på hele galaksen! Det råder “Star Wars: Komplet guide til galaksen” bod på, da den over 187 sider kortlægger alle “Star Wars”-galaksens planeter, byer og slagmarker fra Episode I til VII – smukt!

Bogen, der har et fint forord af Doug Chiang, der var scenograf på Episode I, II, II og VII, er spækket med tværsnit, 50 af slagsen, der vækker ikoniske “Star Wars”-lokaliteter til live: fra Mos Espas podracerarena og Jedi-templet til familien Lars’ farm og Jabbas palads.

Bogen indeholder også otte illustrationer af miljøer og bygningsværker fra “The Force Awakens”, og man kan eksempelvis gå på opdagelse på ørkenplaneten Jakku, i Maz’ borg, på Stjernedræberbasen og i Reys hjem.

Dette er et ganske gedigent opslagsværk, og illustrationerne er utroligt detaljerige og bringer én tæt på de steder, man kender fra filmene. Udover de mange tegninger og tværsnit, byder bogen også på et overflødighedshorn af billeder fra de første syv episoder i sagaen. Jeg kan kun anbefale, at man også slåer kløerne i denne bog – den er et must!

img_3530 img_3539
img_3528

Animationsserien “Star Wars Rebels” foregår 14 år efter “Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith” og fem år efter hændelserne i “A New Hope” fra 1977. Serien, der indtil videre udgøres af tre sæsoner, den tredje havde premiere 24. september med en timelang episode, skildrer en tid, hvor imperiet strammer grebet om galaksen.

Imperiets soldater jager alle de overlevende jediriddere, imens en opstand langsomt er begyndt at tage form. Animationsseriens visuelle stil er i øvrigt inspireret af den originale trilogi og Ralph McQuarries conceptart.

Hvis man gerne vil have styr på  seriens hændelser og karakterer, skal man have fat i  “Star Wars Rebels: Den ultimative illustrerede guide”, der allerede udkom sidste år, men som jeg først nu har taget mig sammen til at se nærmere på. Men, som man siger, bedre sent end aldrig!

Det er en 127 sider lang hardcover-bog, der indledes med et forord af Dave Filoni, som udover at være én af skaberne bag “Star Wars Rebels” også er producer på serien. Bogen er et velillustreret opslagsværk, der leverer de nødvendige oplysninger om de verdener, karakterer, våben, rumskibe og fartøjer, man kan støde på i animationsserien.

Det er en fin bog at have i skødet, imens man ser eller genser den fine animationsserie, der afløste “Star Wars: The Clone Wars”, da denne fandt sin afslutning i 2015 efter seks sæsoner og 129 episoder.

Se filmene, læs bøgerne og may the force be with you!

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.