5 monsterbøger til de mindste på vej fra Tellerup

Tellerup har altid været glade for monstre, og den 24. august kommer der en helt ny flok: Vampyren Dan, zombien Tom og varulven Bob. Dem kan man møde, når forlaget udgiver fem bøger i deres nye læs let-serie, der hedder De små monstre.

Bøgerne er skrevet af Pernille Eybye og Carina Evytt, samt fint illustreret af Thop aka Thomas Friis Pedersen, og de er, med LIX-tal fra 4 til 8, tænkt til børn, der netop er begyndt at lære at læse.

6

Som helt ung læser er det et fint sted at træde sine monstersko, og hvis man endnu ikke er nået dertil, hvor man skal lære at afkode bogstaver og danne sætninger, så egner bøgerne sig også fortrinligt til højtlæsning, hvor illustrationerne ansporer den lyttende til at svømme ind i de små monstres verden.

Den nye familie af monsterbøger kan også fungere som appetitvækkere, og de kan således være med til at åbne døren til andre monsterfortællinger som eksempelvis Dennis Jürgensens fem ungdomsklassikere, der er skrevet i Freddy-serien: Balladen om den forsvundne mumie, Brædder til Draculas kiste, Bøvsedragens hemmelighed, Blodspor i Transsylvanien og Bøvl med bandagerne.

8

Senere kan man fortsætte sin litterære monsterdannelse med Angela Sommer-Bodenburgs vampyromaner, der er udgivet i serien Den lille vampyr. Desværre er disse bøger i skrivende stund udsolgte fra forlaget, men man kan altid håbe på, at Tellerup vil gentrykke dem, så nye generationer af læsere også får muligheden for at stifte bekendtskab med drengen Anton og dennes vampyrven.

Hvorom alting er, så skal De små monstre have mine varmeste anbefalinger, og jeg håber monsterligt meget, at bøgerne vil være med til at skabe nye læsere med hang til vampyrer, zombier, varulve og hvad der ellers findes af herlige og uhyggelige skabninger inden for gyserregi.

Alle fem bøger i serien bliver tilgængelige både som hardback og som e-bøger.

1996 1997
1998 1999 2000

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.