5 spritnye “Star Wars”-figurer fra Legetøjseksperten

Den 13. december får det ottende kapitel i den overordnede “Star Wars”-saga biografpremiere. Det drejer sig om Rian Johnsons “Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi” (2017), der udgør midterdelen i sequeltrilogien, som får sin afslutning i 2019 med J.J Abrams’ “Episode IX”.

Det er en fast tradition, at en ny “Star Wars”-film også byder på nye figurer og fartøjer, og her er “The Last Jedi” ingen undtagelse. I forbindelse med Force Friday den 1. september løftede blandt andet Hasbro sløret for, hvad man kunne forvente af nye “Star Wars”-figurer.

Her skal vi se nærmere på fem nye produkter fra Hasbro, der alle kan købes hos Legetøjseksperten, der er leveringsdygtig i herligt “Star Wars”-legetøj! Der er tale om en ny 12 inch-figur i Hasbros Hero Series samt fire nye 3.75 inch-figursæt, der alle er lanceret i firmaets nye, interessante Force Link-serie.


Lige siden Kenner sendte de første “Star Wars”-figurer på markedet i 1978, har størrelsen 3.75″  været den “rigtige” figurstørrelse. Der er tale om figurer, der cirka måler 9.5 centimeter, og netop dén størrelse har Hasbro fortsat med at lancere figurer i, efter at de overtog Kenner tilbage i 2000.

Ved siden af 3.75 inch-figurerne, producerer Hasbro også de store 12 inch-figurer, der cirka måler 30 centimeter. De indgår i Hasbros Hero Series – en produktserie, der efterhånden tæller en del figurer.

I den nye “The Last Jedi”-produktserie er der også blevet plads til en ny First Order Stormtrooper, der er udstyret med blaster. Den er vanen tro udformet i blank plast, har bevægelige led (ben, hænder, arme og hoved) og udgør en fin tilføjelse til ens trooper-samling. Og hvis man er nostalgier, så har Hasbro også lanceret en 12 inch-figur af Yoda i Dagobah-udstyr, der minder om den figur, Kenner sendte på markedet i 1980 i forbindelse med premieren på “The Empire Strikes Back” … fantastisk!

Hasbros nye Force Link-serie – der udgør den produktserie, der skal lancere de nye figurer fra “The Last Jedi” – består vanen tro også af klassiske figurer, hvilket eksempelvis også figurserierne fra “The Force Awakens” og “Rogue One One” gjorde. Det er således ikke kun figurer fra den kommende film, man kan købe, men også nye udgaver af klassiske figurer, der ikke optræder i “The Last Jedi”. Som f.eks. dette Deluxe Double Pack-sæt, hvor man får smugleren Han Solo og dusørjægeren Boba Fett i helt nye udgaver.

Hasbro har fået ros for, at de med deres nye serie har skabt figurer, der både er smukt bemalet, men som også har en høj grad af genkendelighed. Og det kan man ved selvsyn konstatere, når man selv sidder med figurerne. Som skrevet, så hedder den nye produktserie Force Link, hvilket betyder, at man ved at købe et såkaldt Force Link-armbånd, det omtales længere nede i artiklen, kan få figurerne til at tale. En spændende tilføjelse, der giver en ekstra dimension til figurerne.

Hasbro benyttede sig i øvrigt af en lignende teknologi, da de i 1999 lancerede deres Episode I Collection. Med figurerne i denne produktserie medfulgte der en såkaldt CommTechChip, der – når man tilkøbte en aflæser – kunne få figurerne til at tale.

Én af de centrale figurer i “The Last Jedi” – og hele sequeltrilogien, må man gå ud fra – er Kylo Ren, der skal genrejse sithordnen i galaksen. Hasbros tidligere produktserie inkluderede flere udgaver af Kylo Ren, men ingen af dem var så detaljeret som denne. Han er udstyret med et ar, er modelleret upåklageligt og udgør en fin tilføjelse til ens 3.75 inch-samling. Hasbro har inkluderet Rens letgenkendelige lightsaber i dette sæt.

Nu er vi nået til det ovenfor omtalte Force Link-armbånd, der kommer i et såkaldt Starterset sammen med en maskeret Kylo Ren og dennes lightsaber. Hvis man er “Star Wars”-fan SKAL man investere i dette sæt. Armbåndet, der kræver 2x AA-batterier, udvider hele oplevelsen at sidde med de nye, fantastiske figurer … om man så er barn eller voksen. Det er i øvrigt alle figurerne i Hasbros nye serie, også de klassiske, der fungerer sammen med armbåndet.

Ovenstående sæt er intet mindre end fantastisk! Det er desværre ikke så tit, at Hasbro lancerer sæt, der også inkluderer nogle af de fantastiske dyr og væsner, som “Star Wars”-galaksen er befolket af. Her har de gjort en undtagelse, og “Rathtar & Bala-Tik”-sættet er herligt!

Figursættet tager afsæt i ét af hændelsesforløbene i “The Force Awakens”, hvor Han Solo og Chewbacca bliver konfronteret af Bala-Tik, som Solo skylder penge. Det hele ender med, at Rey og Finn ved et uheld kommer til at slippe de indfange Rathtars fri … og så er helvede ellers løs! Det er én af de mest fornøjelige sekvenser i “The Force Awakens”, og Rathars udgør en meget spændende tilføjelse til “Star Wars”-universets galleri af sjove væsner.

Som man kan se på billedet, så skal man selv sætte de mange fangarme på den medfølgende Rathar, der så efterfølgende kan fortære den stakkels Bala-Tik. Hvilken grum død det må være at blive grebet af en fangarm og ført ind i en mund, der er besat med hundredvis af sylespidse tænder, blot for at ende sprællevende i maven på det uhyggelig kræ. Uha, altså!

Alle ovenstående figurer kan som nævnt købes hos Legetøjseksperten. Ikke blot har de et fantastisk udvalg af “Star Wars”-produkter, de er også én af de første forhandlere, der har de nye Hasbro-figurer til salg. Så besøg deres hjemmeside og se nærmere på, hvad man kan købe af fantastisk-galaktisk “Star Wars”-legetøj hos Legetøjseksperten!

May the Force be with you til næste gang!


This slideshow requires JavaScript.


Udklip-1