Sjov & Leg

10. april 2017

6 fantastiske “Rogue One”-figurer fra Hasbro!

I dag udkommer Gareth Edwards antologifilm “Rogue One: A Star Wars Story” (2016) på dvd og Blu-ray. Det skal naturligvis fejres, og derfor ser vi nærmere på to fine “Rogue One”-sæt fra Hasbro, der består af i alt 6 figurer fra filmen.

Det er blevet et credo fra skaberne af “Star Wars”-filmene, at hver ny film skal introducere nye figurer, vi ikke tidligere har mødt, og i “Rogue One: A Star Wars Story” er størstedelen af figurerne blevet skabt specifikt til netop denne film.

Star Wars - Hasbro - Rogue One - Figurer (5)

Da den originale trilogi gik sin sejrsgang i biograferne i 1977, 1980 og 1983, blev filmene suppleret med figurer, der var produceret af Kenner. Disse figurer er i dag samlerobjekter, der troner på akrylstandere i belyste glasskabe hos samlergale- og glade “Star Wars”-fans.

Hasbros figurer er modelleret efter Kenner-modellen, og de er kvalitetsmæssigt helt på højde med de originale. Ja, i visse henseender overgår de endog de originale, hvis man eksempelvis ser nærmere på bemalingen og modellering af ansigtstræk.

Star Wars - Hasbro - Rogue One - Figurer (7)

Det første sæt, vi skal se nærmere på, blev lanceret simultant med filmen. Det drejer sig om Hasbros “Star Wars: Rogue One Jedha Revolt”-sæt, der består af fire figurer: Sergeant Jyn Erso (Jedha-udgaven), en Imperial hovertank pilot, Edrio Two Tubes og Saw Gerrera.

Star Wars - Hasbro - Rogue One - Figurer (9)Star Wars - Hasbro - Rogue One - Figurer (2)En fin detalje ved dette sæt er ryggen, der udgøres af et delmotiv. Måske Hasbro har tænkt sig at lancere en række sæt, der tilsammen udgør et komplet motiv? Det kunne være fint, hvis det var tilfældet! Dette har de eksempelvis tidligere gjort med figursæt bestående af figurer fra prequeltrilogien og den originale trilogi, som man kan se på nedenfor indsatte billede.

Hasbro-Star-Wars-Digital-Release-Commemorative-Collection

Det sidste sæt består af to figurer, og sættet er på sin vis også tematisk, da begge figurer hører hjemme på den tropiske planet Scarif. Med sættet får man en stor udgave af den gigorianske lejesoldat Moroff, der er udstyret med et tungt våbenarsenal, samt en fin Scarif Stormtrooper Squad Leader, der er udstyret med en riffel.

Star Wars - Hasbro - Rogue One - Figurer (3)Star Wars - Hasbro - Rogue One - Figurer (4)

Begge sæt er tilgængelige i handlen, og de skal ikke blot være anbefalet alle legeglade “Star Wars”-ynglinge og -gamlinge, der har taget “Rogue One” til sig, men også helt generelt til “Star Wars”-glade samlere, der skal have deres samling af Hasbro-figurer suppleret med de seneste skud på stammen over figurer fra a galaxy far, far away!

May the Force be with you!Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *