8. december: “ABC-mordene”

Julen er krydret med mord og kriminalgåder, og i december sætter vi fokus på 24 klassiske Agatha Christie-romaner, der alle er (gen)udgivet af Rosenkilde & Bahnhof. En julekalender, der står i Agatha Christies tegn – og en julekalender, som forhåbentligt kan øge læseinteressen for én af genrens største forfattere!

Agatha Christie udgav ABC-mordene (The ABC Murders) i 1936. Romanen, der handler om en seriemorders ugerninger, blev filmatiseret i 1965 af Frank Tashlin og igen i 1992 af Andrew Grieve til tv-serien Agatha Christie’s Poirot – det er den sidste udgave, der er værd at bruge tid på, når man har læst romanen!

Klik på Hercule Poirot i højre hjørne og download en komplet oversigt over Rosenkilde & Bahnhofs Agatha Christie-romaner!

Om romanen skriver forlaget:

Poirot kommer på sporet af en seriemorder, der benytter bogstaverne i alfa­bet­­et som pejlemærker til sine mord. Han mod­tager et brev med angivelsen af, hvornår “A” vil blive myrdet. Det går i opfyld­else, da mrs. Asher i Andover bliver fundet død. Det samme sker med “B” og “C” … også her bliver to dødsofre fundet. Samtidig efterlader morderen en ABC-køreplan på gerningssted­erne. Hvad skal dét betyde? Politiets mistanke peger snart i én retning, men Poirot og hans ven kaptajn Hastings følger andre spor.

Agatha Christie 8 - Hercule Poirot - ABC-mordene - Rosenkilde & Bahnhof

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.