Film

12. marts 2010

“A Serious Man” på dvd og Blu-ray den 16. marts fra SF-Film

Coen-brødrene hører til blandt den absolutte filmelite. Deres film er – uden undtagelse – altid værd at se. “A Serious Man” – der i år var nomineret til to Oscars, men som måtte gå tomhændet hjem – udkommer på dvd og Blu-ray den 16. marts fra SF-Film. Så hvis man er Coen-fan – og hvem er ikke det? – så skal man glæde sig til det flotte 70’er-drama.

Synopsis:

Alt begynder at gå galt for fysikprofessoren Larry Gopnik. Året er 1967, og han er netop blevet informeret om, at hans kone forlader ham. Hun er blevet forelsket i den opstyltede Sy Ableman. Konen mener, at han er en mere betydningsfuld person end den handlesvage Larry. Larry har desuden sin kronisk arbejdsløse bror Arthur sovende på sofaen, og Larrys søn Danny har problemer med disciplinen, og hans datter Sarah stjæler penge fra hans pung for at spare op til en næseoperation. Det er en værre redelighed. Det hjælper heller ikke, at Larrys smukke, kvindelige nabo solbader nøgen, så det er umuligt at kigge væk og tænke klart. Larry må gøre noget, så han kan blive en seriøs, ordentlig og rigtig mand.Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.

 1. Hej Robert

  Jeg var faktisk ikke så vild med ‘A Serious Man’, som jeg har været med flere af deres andre film. Det vil sige, det er stadig en stærk film, men når man taler om Coen-brødrene, er det jo en høj standard, så forventningerne er høje. Derfor kan man også hurtigt blive skuffet, og jeg synes, at de forsøger med alle midler at virke kunstneriske og ‘off-beat’ på en kalkulerende måde. De excellerer denne type fortælling, men de har bare gjort det så meget bedre før (‘Barton Fink’ er mit ypperligste eksempel og et sandt mesterværk i mine øjne).

  Det er en fin film, men den er i mine øjne ikke blandt deres bedste.

  Mange hilsner
  Daniel


 2. Hej Daniel

  Jeg var solgt på stedet, da jeg første gang så “A Serious Man”. Det er – det giver jeg dig – dog ikke den bedste film fra de to brødre, men den er i en liga for sig selv. Jeg elsker den sorthumoristiske glød, der er krænget ned over filmen. Et rigtigt Coen-kendetegn. Jeg elsker det fine tidsbillede, der bliver skabt. Og så er den velspillet og smukt fortalt. Dog er mine favoritter fra de to mestre “Fargo”, “Barton Fink” og “No Country for Old Men”. Jeg glæder mig meget til at få “A Serious Man” købt hjem og genset på Blu-ray.

  Hilsen
  Robert


 3. Hej Robert

  He, he. Ja, jeg ved, at jeg er ret ene med min betragtning af ‘A Serious Man’, men jeg glæder mig også til at gense den. Måske vinder den ved gensyn – det er sådan en type film, der ofte gør det.

  Men jeg er dog glad for, at de to brødre er kommet sig over deres forfærdelige periode i begyndelsen af 2000’erne med ‘Intolerable Cruelty’ og ‘The Ladykillers’. Man troede jo helt, at de ville “lave en Frances Ford Coppola” og blive helt talentløse (tænk bare på ‘Jack’ med Robin Williams – føj). Men sådan gik det heldigvis ikke, og det er ‘A Serious Man’ med til at understrege.

  Mange hilsner
  DanielSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *