Litteratur

13. marts 2014

Jeg læser #11: “Akademimordene” af Martin Olczak

Solen skinner, himlen er blå og posten bragte en krimi. Dagen kommer således til at stå i forbrydelsens tegn, når jeg tager hul på Martin Olczaks Akademimorderne, der udgives af Rosenkilde & Bahnhof den 17. marts. Og ja, når jeg har fået konsumeret de 407 sider, som kriminalgåden udgør, vil der naturligvis og vanen tro blive produceret en anmeldelse.

foto 12

Selvom Rosenkilde & Bahnhof gør meget godt for klassikerne, på det seneste har de blandt andet revitaliseret en lang række af Agatha Christies krimier, så er de også med helt i front, når det gælder spritny litteratur.

Herhjemme er Martin Olczak nok kun kendt af de færreste. Han er født i  1973, bor i Stockholm og er i Sverige kendt for sine børnebøger. Med Akademimordene debuterer Olczak som krimiforfatter.

foto 11

Nå, jeg vil begive mig ud i solen med bog, kaffe og slumretæppe! Vi høres ved, kære læser, når anmeldelsen er skrevet.

martin_olczak

Martin Olczak

AkademimordeneOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *