TV

31. august 2016

ANBEFALING: “Star Trek: The Original Series”

Det er blevet tid til et gensyn med de gæve opdagelsesrejsende på USS Enterprise NCC-1701. Anledningen til gensynet – ikke at man har brug for en sådan – er følgende: Det er i år flotte 50 år siden, at man første gang kunne høre William Shatner udtale disse i dag tv-historiske ord:

Space, the final frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. Its five-year mission: to explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no man has gone before.

Det var ikke til at vide, at “Star Trek” ville blive tv-historiens mest indflydelsesrige science fiction-franchise, da Gene Roddenberry i 1964 fremlagde idéen for Desilu Productions, der producerede serien i perioden 1966 til 1967, hvorefter Paramount Television tog over. Men det blev den, og i dag udgøres universet af imponerende 13 film og 7 tv-serier.

TOS

Paramount fejrer jubilæet med pomp og pragt ved blandt andet at genudgive de tre sæsoner af “The Original Series” (1966-1969) i ny indpakning og med 9 timers ekstramateriale. Der er tale om alle 79 episoder (ca. 4000 minutter), der kan nydes i den bedst tænkelige billedkvalitet.

Så imens jeg venter på den syvende serie i franchisen – “Star Trek: Discovery”, der får premiere næste år – stævner jeg endnu en gang ud på eventyr med McCoy, Spock, Scotty, Uhura, Sulu, Chekov og Kirk, naturligvis!

Boksen er i handlen den 22. september 2016 fra Fox-Paramount!

 

star-trek-tos-complete-blu-ray-setOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *