Anders And & Co. nr. 17 – 2015

Valnødden volder problemer for onkel Joakim, der ikke kan komme i kontakt med sin valnøddeplantage. Derfor flyver han sammen med Anders ud til plantagen, og det viser sig hurtigt, at der er noget helt galt! Arbejderne opfører sig underligt på sådan en “Invasion of the Body Snatchers”-agtig måde, og da en kæmpe valnød dukker op på bunden af et dybt hul i jorden, begynder der at ske ting og sager i Onkel Joakim-historien Valnødden.

Det er en dejlig forårsdag, og i Du gådeste-historien Fridag med forviklinger hjælper Mickey og Pluto en pige med at få sin stjålne taske tilbage. Det er godt, at Pluto er en hund med en næse for mad!

I Andersine And-historien Gamle venner, bliver Andersine opsøgt af sin berømte skuespiller-veninde Grete Gås, der har rodet sig ud i problemer med nogle ubehagelig og hårdnakkede typer. Eller har hun? Læs historien og se, hvad det hele ender med.

I Onkel Joakim-historien Hysterisk møntpudser er Anders træt af at være sidste and i køen. Han gider ikke være junior-rengøringsassistent for onkel Joakim, og da han finder ud af, at hans rige onkel har givet jobbet som møntpudser til en anden, ja så står problemerne i kø.

Det er hårdt at være heldig! Og når man er lige så heldig som fætter Højben, ja så er det ekstra hårdt. Det kan ved selvsyn konstateres, når man læser Fætter Højben-historien Gevinst igen … stakkels, stakkels Højben!

Har Fedtmule og Mickey raget uklar med ordensmagten? Er de blevet smykketyve? Nej, så slemt står det ikke til i Mickey Mouse-historien Farlige relationer, hvor makkerparret er blevet hyret til at passe på prinsessen af Gyldenlands juveler. Det er dog et alt andet end let job, som det skal vise sig.

I Rip, Rap og Rup-historien Ridderne af Kvarts er de tre nevøer blevet glødende rollespilsentusiaster. Men det er jo en dyr hobby, der kræver dyrt udstyr. Kan de mon overbevise deres onkel om, at han skal investere i rustninger og sværd? Først er han gnaven, som vi kender ham, men så…

Der er sørme blevet plads til en Vicar-historie, jeg ikke tidligere har læst. Ja, jeg havde endog svært ved at genkende stregen som Vicars. Men i Anders And-historien Konge for et øjeblik er der endelig nogen, der sætter pris på Anders’ evner som møntpudser; nemlig prins Paparazzo af Pugistan. Og så er Bjørne-banden med … ikke at forglemme.

Det er bedstemor And, der gør krav på den sidste historie i dette nummer. I gaghistorien Internet finder vi ud af, at den gode gårdejer (med de ellers så udtalte teknikkonservative holdninger) sagtens kan overtales til at være moderne.

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And & Co. – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne, og man bringes fluks videre til Andeby.dk.

Anders And & Co. 16 – 2015 Anders And & Co. 18 – 2015

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Valnødden (Onkel Joakim)
Historie: Mark & Laura Shaw / Tegninger: Maximino / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
2 – Fridag med forviklinger (Du gådeste)
Historie: Gorm Transgaard / Tegninger: Miguel / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
3 – Gamle veninder (Andersine And)
Historie: Gorm Transgaard / Tegninger: Angel / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
4 – Hysterisk møntpudser (Onkel Joakim)
Historie & tegninger: Noel van Horn / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
5 – Gevinst igen (Fætter højben)
Historie: Jan Kruse / Tegninger: Daniel Pérez & Comicup Studios / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
6 – Farlige relationer (Mickey Mouse)
Historie: Gail Renard & Flor Collins / Tegninger: Carla / Oversættelse: Maya Åstrup
7 – Ridderne af Kvarts (Rip, Rap og Rup)
Historie: Sarah Kinney / Tegninger: Daniel / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
8 – Konge for et øjeblik (Anders And)
Historie: Gaute Moe / Tegninger: Vicar / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
9 – Internet (Bedstemor And)
Historie: Jan Kruse / Tegninger: Comicup Studios / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen

Anders And & Co. nr. 17 - 2015 (stor)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 67
År: 2015
Nummer: 17
Udgivelsesdato: 23. april
Pris: 28,95
Størrelse: B5 (170mm x 260mm)
Sideantal: 52
Udgiver: Egmont Publishing
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Type: Ugemagasin/serieblad
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.