Anders And & Co. nr. 2 – 2015

Ugens Anders And & Co. byder på 8 historier med Hexia de Trick, Onkel Joakim, Mickey Mouse, Fedtmule, Grønspætterne og – naturligvis – Anders And. Og så er der historier af både William Van Horn og Vicar, hvor sidstnævnte står for dette nummers klassiker.

Anders dyster endnu en gang mod den evigt heldige fætter Højben, og denne gang gælder det Sneskulpturkonkurrencen. Hvem bliver mon kåret til Andebys største snekunstner og får sit navn foreviget på byens mindeplade? Anders gør i hvert fald et ihærdigt forsøg, men er gode intentioner og hårdt arbejde mon nok, når man er oppe imod Højbens held? Vi får se!

I Du gådeste-historien Brændekløvning vælger Anders ikke at lytte til et ellers godt råd, Bedstemor And giver ham. Det får konsekvenser, da han kommer til at ramme sig selv i hovedet med øksen. Men af ren og skær flovhed stikker han Bedste en hvid løgn … som hun dog straks gennemskuer.

Hexia de Trick er endnu en gang på spil i Andeby, og denne gang går det ud over stakkels Rip, der puffbombe-bedøves og bagbindes, hvorefter hun forvandler sig til ham! Det er naturligvis onkel Joakims lykkemønt, hun har sat næbbet op efter, men hun gennemskues, og dagen reddes i En nevø i overskud.

Grønspætte-historien Ihærdige indsamlere er en Vicar-klassiker, der første gang blev bragt i Anders And & Co. nr. 2 fra 1973. Her kommer de snu grønspætter på sporet af en mystisk person, der over nat er blevet meget, meget rig. Det viser sig, at rigmanden er en forklædt hypnotisør, der via hypnose får folk til at give deres rigdomme væk. Men det skal grønspætterne nok få sat en effektiv stopper for…

I Et dumt spil tror Anders, at han er snu, da han køber et DRØNKEDELIGT og søvndyssende computerspil til sine nevøer. Han er nemlig træt af den larm, der hver eneste dag strømmer ud af  fjernsynet, når de spiller deres rabalderspil. Men hvad der i starten virkede som en rigtig god ide, viser sig til sidst at være det modsatte.  

I Fedtmule-historien Tryllekunstner er Klaus Krikke fuldt og fast overbevist om, at Fedtmule er blevet taget ved snuden, da han har købt et tryllesæt. Det viser sig dog hurtigt, at tryllesættet leverer varen, og ud af den høje hat hopper der pludselig hundredvis af kaniner! Og hvad gør man med dem? Jo, man starter da sin egen kaninhandel! Fedtmule har altid handlet resolut på sine indfald!

Vi er i dette nummer nået til anden del af Onkel Joakim-historien Onkel Joakims bryllup. Joakim er i overhængende fare for at blive gift med bedrageren og forbryderen Gribba Gribby, der mener at kunne dokumentere, at hun er den Susanne, Joakim har lovet at gifte sig med. Hvis ikke Anders og ungerne finder beviser på det modsatte, ender Joakim ikke blot med at miste en stor del af sin formue, han bliver også gift med et løgnagtigt kvindemenneske.

Dette nummers sidste historie er gaghistorien Elge på pisten! Her finder Fedtmule og Mickey – især Mickey – ud af, at man bedst undgår Elge, hvis de har placeret sig midt på pisten!

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And & Co. – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne – så bringes man fluks videre til Andeby.dk.

Anders And & Co. 1 – 2015 Anders And & Co. 3 – 2015

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Sneskulpturkonkurrencen (Anders And)
Historie & tegninger: William Van Horn/ Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
2 – Brændekløvning (Du gådeste)
Historie: Per Erik Hedman / Tegninger: Santanach / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
3 – En nevø i overskud (Hexia de Trick)
Historie: Gail Renard & Peter Snebjerg / Tegninger: Carlos Mota / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
4 – Ihærdige indsamlere (Grønspætterne)
Tegninger: Vicar / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
5 – Et dumt spil (Anders And)
Historie: Frank Jonker / Tegninger: Bas Heymans / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
6 – Tryllekunstner (Fedtmule)
Historie & tegninger: Comicup Studio / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
7 – Onkel Joakims bryllup: Del 2 (Onkel Joakim)
Historie: Jan Gulbransson & Robert Klein / Tegninger: Jan Gulbransson / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
8 – Elge på pisten (Mickey Mouse)
Historie: Bill Walsh / Tegninger: Manuel Gonzales / Oversættelse: Maya Åstrup

Anders And & Co. nr. 2 - 2015 (stor)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 67
År: 2015
Nummer: 2
Udgivelsesdato: 08. januar
Pris: 28,95,-
Størrelse: B5 (170mm x 260mm)
Sideantal: 52
Udgiver: Egmont Publishing
Omslag: Fernando Güell
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Type: Ugemagasin/serieblad
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.