Anders And & Co. nr. 26 – 2014

Anders er aldrig bleg for at kaste sig ud i projekter eller konkurrencer. Det har han bevist ved ikke så få lejligheder. Og i historien Fantastiske træhuse beviser han det endnu en gang. Ungerne vil gerne have et simpelt og hyggeligt træhus, men Anders tænker straks projektet stort! Og da naboen også kaster sig over et træhusprojekt, ja så er skaden sket!

I Du gådeste-historien Honolulu Jones er Fedtmule og Mickey på en hemmelig mission: De skal finde ud af, hvorledes der smugles penge ud af Honolulu Joes Casino! Det er ikke en let opgave, men Mickey lurer smuglertricket til sidst.

Dette nummer byder også på Carl Barks-klassikeren Tvist om en ønskekvist, hvor onkel Joakim er fuldt og fast overbevist om, at hans ønskekvist kan vise ham vejen til guld. Anders tror dog ikke på den slags humbug, og han vælger derfor at lave lidt sjov med sin onkel. Men hvem tror du, der ender med at få et langt næb? Ja, det er i hvert fald ikke onkel Joakim!

Så er den gal igen! Denne gang er det dog ikke Anders, der har fået Knahrvorns sind til at koge over, men derimod Rip, Rap og Rup, der er kommet til at smadre en af hans urtepotter med en fodbold. Urtepotten skal naturligvis erstattes, men hvem snører mon hvem til sidst?

Det er altid dejligt, når der bliver plads til en Vicar-historie, og dette nummer byder på et glædeligt gensyn med En fodboldfans genvordigheder. Anders, der – som vi ved – er en kæmpe fodboldfan vil gøre alt for at få billetter til kampen mellem Gåserød og Andeby. Det bringer ham ud på lidt af et eventyr, og da han til sidst står med de surt opstøvede billetter i hånden viser det sig, at han lige så godt kunne være blevet hjemme.

I Mik og Mak-historien En dommers kærlighed opfører den ellers så hæderlige dommer Frank Fløjtegod sig yderst mistænksomt ved at lave fejlkendelse på fejlkendelse. Mik og Mak er naturligvis ikke Mickeys nevøer uden grund, og de lurer hurtigt, at der er fusk og uærlighed på spil. Men hvorfor er det, at en ellers ærlig og hæderlig dommer pludselig fejldømmer som aldrig før? Jo, det har skam sin forklaring, og Mik og Mak ender med at få opklaret mysteriet.

Anders har fået En bod på stranden, hvilket der desværre også er andre der har. Det viser sig hurtigt, at konkurrencen bliver hård og uretfærdig. Ikke mindst fordi, konkurrenterne er forbrydere, der bruger deres bod som skalkeskjul for uhæderlige og lyssky forretninger. Det lykkedes dog Anders – ved rent held, naturligvis! – at afsløre forbryderne, og pludselig er han ene sælger på stranden. Lykken er gjort – dog ikke for strandgæsterne!

Hvem vil sponsere nye spilletrøjer til Rip, Rap og Rups fodboldhold i historien En villig sponsor? Ikke onkel Joakim, I hvert fald! Men Anders, der er ihærdig på ungernes vegne, finder dog en sponsor – en sponsor, der vil have gjort sig godt til VM i Mexico i 1986!

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And & Co. – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne – så bringes man fluks videre til Andeby.dk.

Anders And & Co. 25 – 2014 Anders And & Co. 27 – 2014

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Fantastiske træhuse (Anders And)
Historie: Jens Hansegård / Tegninger: Andrea Ferraris / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand
2 – Honolulu Jones (Du gådeste)
Historie: Mette Hald / Tegninger: Miguel / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand
3 – Tvist om en ønskekvist (Joakim von And)
Historie & tegninger: Carl Barks / Oversættelse: Sonja Rindom
4 – Urtepotten (Rip, Rap og Rup)
Historie: Herman Roozen / Tegninger: Sander Gulien / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
5 – En fodboldfans genvordigheder (Anders And)
Historie & tegninger: Vicar / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
6 – En dommers kærlighed (Mik og Mak)
Historie: Gorm Transgaard / Tegninger: Rodriques / Oversættelse: Maya Åstrup
7 – En bod på stranden (Anders And)
Historie: Per Hedman / Tegninger: Wanda Gattino / Oversættelse: Niels Søndergaard
8 – En villig sponsor (Anders And)
Historie: Johan de Rooij / Tegninger: Jordi Alfonso & Comicup Studio / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen

Anders And & Co. 26

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 66
År: 2014
Nummer: 26
Udgivelsesdato: 26. juni
Pris: 26,95,-
Størrelse: B5 (170mm x 260mm)
Sideantal: 52
Udgiver: Egmont Publishing
Omslag: Angel Rodriguez
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Type: Ugemagasin/serieblad
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.