Anders And & Co. nr. 3 – 2015

Årets tredje nummer af Anders And & Co. byder på hele ti historier, hvoraf den ene er tredje og sidste dele i føljetonen Onkel Joakims bryllup. Og så har Bernhard ikke blot lagt beslag på forsiden, han er skam også med i bladets sidste historie.

Onkel Joakim er – rent bogstaveligt – blevet sparket ud af Milliardærklubben! Man kan ikke have medlemmer, der er løbet fra regningen. Og det har onkel Joakim gjort … ifølge ærkefjenden Andy Anderbilt! Men det viser sig hurtigt, at der er lusk med i spillet, og selvom der ér En gæld fra fortiden, så er den skam også blevet betalt så rigeligt. Så hvem er det mon, der ender som taberen … og endnu en gang må æde sin hat?

I Du gådeste-historien En dårlig undskyldning tror Anders, at han kan slippe for at hjælpe Andersine med at rydde buske i hendes have. Han er nemlig blevet syg og sengeliggende! Men Anders er en snyder, der hurtigt gennemskues af Andersine.

Det er ikke så tit, at Anders And & Co. byder på historier med Store Stygge Ulv, men i dette nummer er der blevet plads til en. I Førstepræmie har den luskede ulv sat sig for at vinde førstepræmien i Kong Løves store snemandskonkurrence. Naturligvis har han bagtanker, der involverer konsumeringen af grisene – men sådan kommer det ikke til at gå, ved vi jo godt!

I Joakim von And-historien Møntjagten har Georg Gearløs opfundet en ganske særlig type mønter, der er med til at holde Joakim i god form. For hvis der er noget, riganden vil løbe efter, så er det en trillende mønt!

Fedtmule er måske ikke den skarpeste kniv i detektivkartoteket, men alligevel finder han forbryderen i Detektiven gjorde det! Held spiller en ikke helt uvæsentlig rolle i opklaringen, men Fedtmule får sin mand, og tyverikosterne bliver leveret tilbage til sin rette ejer… og det er jo det vigtigste!

I Bjørne-bande-historien Betalt med hekseri tror de luskede forbrydere, at de er rigtig smarte, da de tilbyder at huse Madam Mim, imens hendes hus bliver renoveret. Det eneste, de skal have som betaling, er lidt magi, så de bliver bedre tyve. Mim har naturligvis luret, hvad de er ude på, og betalingen bliver ikke som ventet.

I Snevæddeløb har Anders sat sig for at vinde Radio Afkrogs årlige bilvæddeløb. Den, der først kommer til herberget i Ødedal, vinder. Men voldsomt snevejr gør turen besværlig, og da andefamilien kommer frem til herberget, er det blot for at få at vide, at væddeløbet er blevet aflyst … grrrr, altså!

I Hundemode bliver stakkels Pluto udsat for Minnies modetalenter, og selvom han til at begynde med ser en smule slukøret ud, så sporer man dog et smil på læberne, da de andre hunde beundrer ham. Eller gør de nu også det?

Vi er nået til tredje og sidste del i historien om Onkel Joakims bryllup! Det ser skidt ud for Joakim, der er i færd med at blive smedet i ægteskabets ubrydelige lænker med bedrageren Gribba Grib, der påstår at være den Susanne, Joakim i tidernes morgen har lovet at gifte sig med. Heldigvis gør den ægte Susanne sin entré, og dagen er reddet – for vi ved jo alle sammen godt, at Joakim er ungkarl på livstid!

Som skrevet i indledningen, så gør Bernhard krav på den sidste historie i dette nummer. Ungerne og Anders kan ikke finde ham, men heldigvis viser det sig, at han er I god behold og nyder en potefuld kager på den lokale cafe.

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And & Co. – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne – så bringes man fluks videre til Andeby.dk.

Anders And & Co. 2 – 2015 Anders And & Co. 4 – 2015

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – En gæld fra fortiden (Joakim von And)
Historie: Olaf Moriarty Solstrand/ Tegninger: Marco Rota / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
2 – En dårlig undskyldning (Du gådeste)
Historie & tegninger: Kari Korhonen / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
3 – Førstepræmie (Store Stygge Ulv)
Historie: Jan Kruse / Tegninger: Josep Nebot & Comicup Studio / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
4 – Møntjagten (Joakim von And)
Historie & tegninger: Noel Van Horn / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
5 – Detektiven gjorde det (Fedtmule)
Historie: Sieger Zuidersma / Tegninger: Carmen Perez & Comicup Studio / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
6 – Betalt med hekseri (Bjørne-banden)
Historie: Mike Sharland & Bob Bartholomew / Tegninger: Branca / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
7 – Snevæddeløb (Anders And)
Historie: Hugo Sauer / Tegninger: Sander Gulien & Tony Fernández / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
8 – Hundemode (Pluto)
Historie: Janet Gilbert / Tegninger: Angel / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
9 – Onkel Joakims bryllup: Del 3 (Onkel Joakim)
Historie: Jan Gulbransson & Robert Klein / Tegninger: Jan Gulbransson / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
10 – I god behold (Anders And)
Historie & tegninger: Carlo Gentina / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen

Anders And & Co. nr. 3 - 2015 (stor)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 67
År: 2015
Nummer: 3
Udgivelsesdato: 15. januar
Pris: 28,95,-
Størrelse: B5 (170mm x 260mm)
Sideantal: 52
Udgiver: Egmont Publishing
Omslag: Arild Midthun
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Type: Ugemagasin/serieblad
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.