Anders And & Co. nr. 37 – 2014

Det nyeste nummer af Anders And & Co. byder på 8 historier, og især første del af Paul Murry og Carl Fallberg-klassikeren Sørøverne i Tabascobugten er et glædeligt gensyn.

Den første historie i dette nummer byder på et rigtigt eventyr med Anders And i hovedrollen. I En eller andens helt kommer Anders ved en fejl til at aktivere Georg Gearløs’ ønskedimensionssværd, der teleporterer ham tilbage til et middelalderligt univers. Her møder han et venligtsindet monster, der hjælper Anders med at redde kongens datter fra et andet monster, førend han igen kan vende tilbage til Andeby.

I Bedstemor And-historien Bedstes billeder, der også er en Du gådeste-historie, har Bedstemor And svært ved at skelne to gamle fotografier fra hinanden: Hvilket er med Bedstemor And, og hvilket er med hendes mor? Rip, Rap og Rup har ikke problemer med at løse fotografigåden!

Georg Gearløs kommer altid for sent til alting. Det er hans kolleger i Andeby Opfinderklub godt trætte af. Så i Genvejsskoene opfinder Gearløs et par sko, der helt af sig selv finder den hurtigste vej. Men den hurtigste vej er ikke altid den bedste, og skoene har deres helt egen mening om, hvordan man bedste kommer fra A til B.

I En nænsom løsning kæmper Hexia de Trick mod irriterende insekter, der vil æde hendes nattidsler, og mod en lige så irriterende haverådgiver fra organisationen Nænsomme Naturelskere. Hexia er ikke særligt nænsom mod den irriterende rådgiver, der givetvis fortryder, at han opsøgte Hexia.

I Onkel Joakim-historien At tjene en halvtredser er det blevet tid til at lave månedens regnskab. Desværre viser det sig, at riganden står til at tjene en hel halvtredser mindre en måneden før, så nu sættes alle sejl til for at få udlignet tabet. Men det er faktisk slet ikke så let at tjene en halvtredser, som han først tror.

Anders lider (igen!) af mindreværdskomplekser. Han kan være lige så hidsig og knotten, som han kan være trist og mistrøstig over sine egne mangler. Så i Berømt beslutter Rip, Rap og Rup sig for at glæde deres onkel ved at gøre ham… ja, berømt! Men at være på alles læber er dog heller ikke sagen i længden, og Anders finder hurtigt ud af, at et liv i stille anonymitet er at foretrække.

Så er vi nået til første af tredje del i historien om Sørøverne fra Tabascobugten, der er tegnet af Paul Murry og skrevet af Carl Fallberg. I historien, der første gang blev bragt i Anders And & Co. nr. 13 til 15 i 1959, hjælper Mickey og Fedtmule Mickeys onkel Tobias med igen at få lokket turister til byen og onklens hotel. Det gør de ved at arrangere en sørøverfestival. Desværre hører Sorteper og dennes skumle kumpaner om foretagendet, og de er ikke sene til at spolere hyggen.

I bladets sidste historie – Karrusellen – vil Kylle, Pylle og Rylle farligt gerne besøge det lokale marked, hvor der er sat en karrusel op. Det synes Andersine dog ikke er en god idé, og de tre niecer bliver i stedet bedt om at hænge vasketøj op. Men når man nu ikke må tage på markedet, ja så er det jo godt, at fantasien ikke fejler noget hos de tre unge ænder.

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And & Co. – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne – så bringes man fluks videre til Andeby.dk.

Anders And & Co. 36 – 2014 Anders And & Co. 38 – 2014

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – En eller andens helt (Anders And)
Historie: Maya Åstrup / Tegninger: Carlos Mota / Oversættelse: Maya Åstrup
2 – Bedstes billeder (Bedstemor And/Du gådeste)
Historie: Per Erik Hedman / Tegninger: Santanach / Oversættelse: Anna-Maria Sigbrand
3 – Genvejsskoene (Georg Gearløs)
Historie: Janet Gilbert  / Tegninger: Miquel Pujol / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
4 – En nænsom løsning (Hexia de Trick)
Historie: Sune Troelstrup / Tegninger: Miguel / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
5 – At tjene en halvtredser (Onkel Joakim)
Historie: Lars Jensen / Tegninger: Daniel / Oversættelse: Anna-Maria Sigbrand
6 – Berømt (Anders And)
Historie: Janet Gilbert / Tegninger: Maximino / Oversættelse: Anna-Maria Sigbrand
7 – Sørøverne i Tabascobugten: Del 1 (Mickey Mouse)
Historie: Carl Fallberg / Tegninger: Paul Murry / Oversættelse: Anna-Maria Sigbrand
8 – Karrusellen (Kylle, Pylle og Rylle)
Historie: Mau Heymans / Tegninger: Mau Heymans & Tony Fernández / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen

Anders And & Co. nr. 37 - (2014)

INFO OM UDGIVELSEN:
Årgang: 66
År: 2014
Nummer: 37
Udgivelsesdato: 11. september
Pris: 26,95,-
Størrelse: B5 (176mm x 250mm)
Sideantal: 52
Udgiver: Egmont Publishing
Omslag: Michel Nadorp
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Type: Ugemagasin/serieblad
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.