Anders And & Co. nr. 45 – 2014

Anders And & Co. nummer 45 står i superheltenes tegn! Ud af de otte historier, som dette nummer består af, gør Supermule og Stålanden krav på tre af dem. Og så får vi afslutningen på Hexia de Trick-historien Den perfekte mand, der hen mod slutningen bliver helt H.P. Lovecraft-agtig! Der er tentakler i massevis – uhhhh!

Forsiden til denne udgave er – udover at være den flotteste i lang tid – også en appetizer til tre meget fine supertheltehistorier med Stålanden og Supermule i centrum! I Mickey Mouse-historien Løvens hemmelighed, der er tegnet af Paul Murry, kommer Fedtmule aka Supermule, Mickey og Striks på sporet af Sorte Slyngel, der er i fuld færd med at planlægge et kup mod Yukatek Soltemplet, der eftersigende huser en skjult skat! Supermule er naturligvis i hælene på slynglen … men der er noget galt med hans superjordnødder!

I Du gådeste-historien Den falske kopi har en rigmand fået stjålet et kostbart maleri til 20 millioner. Tyven skal findes blandt tidligere ansatte, men hvem af dem har ranet maleriet? Stuepigen, butleren eller chaufføren? Mickey er på sporet, og han har luret den skyldige! Har du?

I Kapløb på vej 969 er Anders aka Stålanden godt træt af fætter Højbens storsnudethed. Nu skal han sættes på plads … og det eftertrykkeligt! Så Stålanden udfordrer Højben til et kapløb på den berygtede vej 969, hvor Fantombiltyven driver sit uvæsen. Får Højben en lærestreg, eller bliver han – som så ofte – reddet af sit held? Læs historien, der i øvrigt er skrevet af danske Lars Jensen, og bliv klogere.

Bjørne-banden er også på spil i dette nummer, og i Bister i forklædning forsøger Andebys skrappeste betjent – Bent Bister – at få skovlen under Bjørne-banden én gang for alle. Nu vil han afsløre banden indefra og finde ud af, hvor deres hemmelige tyvekostelager befinder sig. Selvom Bister er overbevist om, at det ikke kræver noget at være forbryder, så kommer han på hårdt arbejde.

I Anders And-historien En nævefuld tegnebøger (tænk her på Sergio Leone-titlen En nævefuld dollars) forsøger Anders at spille fætter Højben et puds. Det går dog galt, og Anders ender med at være taberen igen. Så alt forbliver ved det gamle … også i denne historie.

Og jo, der er både superhelte og narrestreger på spil i dette nummer, for i Auktionen vil onkel Joakim lære Anders og ungerne, hvordan man bliver rig! Og når man nu kan slå to fluer med ét smæk, så skal man naturligvis gøre det. Så onkel Joakim bliver hurtigt rig(ere) OG tager fusen på én af sine arvefjender, Guld-Iver Flintesten! Og hvordan gør han så det, tænker du måske … det må du læse dig til.

Så er vi nået til Supermule-historien Når enden er god, er alting godt, der indledes med en fantastisk rude med Supermule, der netop har sat af fra jorden med et drøn af et superheltespjæt! Nu skal han ud og være superhelt i natten, hvilket et par togførere får at føle.

Vi er nået til anden og sidste del i Den perfekte mand, hvor Hexia efter alle trolddomskunstens regler forsøger at holde det skjult, at manden, hun har med til genforeningsfesten, er en, hun selv har tryllet frem.   Det bliver dog mere og mere besværligt, da tentaklerne, der vokser frem på ham, blive længere og længere. Hun finder dog en løsning, og den store rude på historiens sidste side får én til at tænke på H.P. Lovecraft. Det er rent tentakel-mareridt!

Store Stygge Ulv har aldrig været god til at lytte til sin søn. Og det til trods for, at Lille Stygge Ulv gang på gang har bevist, at han er den kloge af de to. Så da Store Stygge Ulv i historien Horoskopet vælger ikke at høre sit horoskop, kommer det til at koste ham en ret lækker præmie! Så kan han lære det, ja han kan.

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And & Co. – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne – så bringes man fluks videre til Andeby.dk.

Anders And & Co. 44 – 2014 Anders And & Co. 46 – 2014

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Løvens hemmelighed (Mickey Mouse)
Tegninger: Paul Murry / Oversættelse: Maya Åstrup
2 – Den falske kopi (Du gådeste)
Historie: Gorm Transgaard / Tegninger: Miguel / Oversættelse: Maya Åstrup
3 – Kapløb på vej 969 (Stålanden)
Historie: Lars Jensen / Tegninger: Andrea Ferraris / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
4 – Bister forklædning (Bjørne-banden)
Historie: Michael T. Gilbert / Tegninger: Andrea Ferraris / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
5 – En nævefuld tegnebøger (Anders And)
Historie: Olaf Moriarty Solstrand / Tegninger: Miguel / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
6 – Når enden er god, er alting godt (Supermule)
Historie: Del Connell / Tegninger: Paul Murry/ Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
7 – Den perfekte mand: Del 2 (Hexia de Trick)
Historie: Janet Gilbert / Tegninger: Marco Rota / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
8 – Horoskopet (Stor Stygge Ulv)
Historie: Jan Kruse / Tegninger: Carlos Guirado & Comicup Studio / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen

Anders And & Co. nr. 45 - 2014 (stor)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 66
År: 2014
Nummer: 45
Udgivelsesdato: 6. november
Pris: 26,95,-
Størrelse: B5 (176mm x 250mm)
Sideantal: 52
Udgiver: Egmont Publishing
Omslag: Maximino Tortajada Aguilar
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Type: Ugemagasin/serieblad
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.