Anders And & Co. nr. 47 – 2014

Vi ved, at julen står for døren, når forsiden til Anders And & Co. prydes af et juletema. Og i dette nummer byder forsiden på Anders, der agerer julemand, imens hans tre alt andet end tilfredse og rensdyrudklædte nevøer må sig spændt for deres skøjtende onkel. Dette nummer giver os 9 historier fra Andeby, og vi får blandt andet første del af føljetonhistorien Spørg Oraklet.

I Uheld i familien har Anders (igen!) fået nok af Højben og hans evindelige held. Derfor er han flygtet væk fra Andeby sammen med Rip, Rap og Rup, så han kan få lidt fred. Men fred får de ikke, da de støder på en eneboer, der viser sig at være Højbens uheldige fætter Kvajben – det sorte får i slægten. Og da Anders ser sit snit til at udnytte Kvajbens uheld for at fremme sit eget held, ja så sker der ting og sager!

I Du gådeste-historien Kostumeskift har Mickey problemer med at finde den helt rette udklædning. Intet fungerer, intet er godt nok – og Mik og Mak lægger sig ellers i selen for at hjælpe deres onkel, der pludselig får den idé, at han vil være hulemand. Men hvordan klæder man sig ud som hulemand? Mik og Mak er i vildrede, men Mickey har allerede fundet alle de ting, dragten skal laves af… har du? Og så er historien i øvrigt en fin hyldest til dette nummers Paul Murry-historie.

Det er sløje tider for Bjørne-banden i Dydens fristende sti. Det kan ikke længere betale sig at være kriminel, og alle Andebys ellers så stolte forbrydere har fået hæderlige jobs – bortset fra Bjørne-banden, der hårdnakket holder ved deres forbrydertraditioner. Det vil borgmesteren og kommissær Knas gøre noget ved: nu skal Bjørne-banden også rehabiliteres, koste hvad det vil. Det bliver dog en svær opgave, der kommer til at koste borgmesteren dyrt.

Anders tottes igen med Andersine, da han i Georg Gearløs-historien Hukommelsesrenseren kommer til at le af en ny hat, som hans hjertens udkårne har købt. Nu vil Anders glemme alt om hende, og derfor opsøger han Gearløs, der vanen tro altid har et apparat stående, der kan afhjælpe alle problemer. Men når det ene problem forsvinder, ja så dukker der et andet op, og til sidst fortryder Gearløs, at han har slettet ikke blot Anders’, men også Andersines hukommelse… og det må han så råde bod på.

Mickey Mouse-historien Høje ambitioner er en gammel Paul Murry-kending, der første gang blev bragt i Anders And & Co. nr. 08 i 1967 under titlen En knust ønskedrøm. Igen skal Mickey finde sig et kostume, da han skal til idolfest med Minnie, og igen skal Mik og Mak hjælpe ham – lige som i dette nummers Du gådeste-historie. Og selvom han valgte astronaut-kostumet fra i Du gådeste-historien, ja så er det netop, hvad han klæder sig ud som i denne – og det kommer til at volde ham så store problemer (blandt andet grundet Fedtmule), at han vælger astronaut-kostumet fra for i stedet at komme som … ja, du gætter det nok!

I Kongens efterfølger ligger Pluto i bedste Nuser-stil og drømmer oven på sit hundehus. Han drømmer, at han kan flyve. At han er en fri sjæl, der behersker luftrummet. Men drømmen bliver til et mareridt, og da Pluto vågner, er han ganske givet tilfreds med at have alle fire poter solidt plantet på jorden.

Onkel Joakim får store problemer i Næbhøj går til biddet, da opfinderen Næbhøj dukker op i pengetanken og vil fremvise sin nyste opfindelse, som han vil have Joakim til at investere i: papirspisende termitter! Og ja, det skal jo gå galt… og det gør det også, da termitterne slipper løs og begynder at fortære de mange grønne og knitrende pengesedler i den velspækkede pengetank!

Anders And-historien Spørg Oraklet er også en gammel kending, der blev bragt som føljeton i nr. 38 & 39 af Anders And & Co. i 1979. Det er Vicar, der er er tegneren bag denne historie, hvor Anders i et aftenkursus har tilegnet sig en imponerende viden om antikkens Hellanaios. En viden, der (muligvis?) kommer onkel Joakim til gode, der har problemer med at få regnet sin indkomstskat ud. Det er ikke noget problem, mener Anders, der foreslår, at de rejser til Hellanaios og spørger Oraklet til råds – og det gør de så.

Dette nummers sidste historie er gag-historien Glasbutikken, hvor Anders – sin klodsethed taget i betragtning – har været så heldig at få arbejde i en glasbutik! Og selvom man skulle tro, at det går galt, så viser Anders, at han kan tænke ud af boksen og fostre kreative idéer, når det kræves.  

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And & Co. – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne – så bringes man fluks videre til Andeby.dk.

Anders And & Co. 46 – 2014 Anders And & Co. 48 – 2014

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Uheld i familien (Anders And)
Historie: Jan Gulbransson & Robert Klein / Tegninger: Jan Gulbransson / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
2 – Kostumeskift (Du gådeste)
Historie: Gorm Transgaard / Tegninger: Miguel / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
3 – Dydens fristende sti (Bjørne-banden)
Historie: Kai Vainiomäki / Tegninger: Andrea Ferraris / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
4 – Hukommelsesrenseren (Georg Gearløs)
Historie: Janet Gilbert / Tegninger: Fabian Erlinghäuser / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
5 – Høje ambitioner (Mickey Mouse)
Historie: Ukendt / Tegninger: Paul Murry / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
6 – Kongens efterfølger (Pluto)
Historie: Janet Gilbert / Tegninger: Angel / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
7 – Næbhøj går til biddet (Onkel Joakim)
Historie: Lars Jensen / Tegninger: David/ Oversættelse: Maya Åstrup
8 – Spørg Oraklet (Anders And)
Historie: Edele Kenner / Tegninger: Vicar / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
9 – Glasbutikken (Anders And)
Historie & tegninger: Carlo Gentina / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen

Anders And & Co. nr. 47 - 2014 (stor)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 66
År: 2014
Nummer: 47
Udgivelsesdato: 20. november
Pris: 26,95,-
Størrelse: B5 (176mm x 250mm)
Sideantal: 52
Udgiver: Egmont Publishing
Omslag: Arild Midthun
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Type: Ugemagasin/serieblad
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.