Anders And & Co. nr. 48 – 2013

Denne uges Anders And & Co. byder på otte historier af store tegnere som blandt andre Marco Rota, William Van Horn, Vicar og Dan Jippes, og så vår vi afslutningen på Vicars Sultan, der først gang kunne læses i Anders And & Co nr. 33-34 fra 1998.

Det er nok de færreste, der vil betegne Anders som den fødte gentleman, og da han (på opfordring!) siger sin ærlige mening om Andersines nye hat, får han (uden for rude, naturligvis) et par på hovedet! Andersine er fornærmet, det er hun tit, og Anders skal nu forsøge at komme i hendes gode bog igen. Om Anders får held med sin mission, kan man læse i Marco Rota-historien Smigrende snak.

I Du gådeste-historien Tyverier på hotellet hyres Mickey og Minnie som undercover-detektiver af direktøren på det fornemme D’ingleterre, da mange af hotellets gæster har været udsat for tyveri. Men da en gæst får stjålet sit smykkeskrin, har Mickey allerede luret synderen! Igen kan som Mickey lugte sig frem til forbrydere!

I William van Horns Anders And-historie Stor ståhej for ingenting skal Anders og ungerne hente deres onkel Didrik ved bussen. Desværre viser det sig, at Didrik er forsvundet, og de fire ænder sætter sig for at finde ham. Det udvikler sig til et alt andet end sjovt ørkeneventyr, der – som det slutteligt viser sig – kunne have været undgået.

I Bedstemor And-historien Matematikprøven besøger Andrea sin gamle veninde Dorthe Bedested, der er rektor på Gidselholm Kostskole. Eleverne og lærerne er ved at forberede en vigtig prøve i matematik, og da nogen på lusket vis har tilegnet sig svarerne, skal Andrea  finde den eller de skyldige, der står bag.

Sorteper er igen på spil i Den store flugt, og med sit bytte slynget over nakken, forsøger han at stikke af fra sin retskafne ærkefjende, Mickey Mouse. Min vi ved jo godt, at ingen løber om hjørner med Mickey, og selvom Sorteper tror, at han har klaret flugten, så må han pustende og svedende tro om igen!

Vi er nået til anden og sidste del af Vicars Anders And-historie Sultan. Anders og ungerne, der af onkel Joakim er blevet sendt til Afsondretto sammen med den kræsne kat Sultan, ender i problemer, da landets ypperstepræst forsøger at kuppe sig til tronen ved at gøre brug af en gammel lov og dermed få afsat Farao Kattna! Naturligvis ender alt godt, og Anders og ungerne kan vende tilbage til Andeby, hvor onkel Joakim kommer til at vise sine evner som sprinter!

De to sidste historier i dette nummer er ensides-historier, der begge har Mickey og Fedtmule i hovedrollerne. Den første er Mickey Mouse-historien Post med ilbud, der første gang blev trykt i Anders And & Co. nr. 23 fra 1979. Her viser Fedtmule endnu en gang sine uovertrufne evner til at tænke kreativt. Og i Fedtmule-historien Klar til kamp, der er tegnet af Dan Jiipes, knokler Fedtmule for at komme i form … til at spille det nyeste videospil!

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And & Co. – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne – så bringes man fluks videre til Andeby.dk.

Anders And & Co. 47 – 2013 Anders And & Co. 49 – 2013

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Smigrende snak (Anders And)
Historie: Paul Halas / Tegninger: Marco Rota / Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand
2 – Tyverier på hotellet (Du gådeste)
Historie: Mette Hald / Tegninger: Miguel Fernandez/ Oversættelse: Anne-Maria Sigbrand
3 – Stor ståhej for ingenting (Anders And)
Historie & tegninger: William Van Horn / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
4 – Matematikprøven (Bedstemor And)
Historie & tegninger: Kari Korhonen / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
5 – Den store flugt (Sorteper)
Historie: Maya Åstrup / Tegninger: Fabrizio Petrossi / Oversættelse: Maya Åstrup
6 – Sultan: Del 2 (Anders And)
Historie: Paul Halas & Jack Sutter / Tegninger: Vicar / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
7 – Post med ilbud (Mickey Mouse)
Historie: Roy Williams / Tegninger: Manuel Gonzales / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
8 – Klar til kamp (Fedtmule)
Historie: Francois Corteggiani / Tegninger: Dan Jippes / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen

Anders And & Co. nr. 48 - 2013 (stor)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 65
År: 2013
Nummer: 48
Udgivelsesdato: 28. november
Pris: 26,95,-
Størrelse: B5 (176mm x 250mm)
Sideantal: 56
Udgiver: Egmont Publishing
Omslag: Francisco Rodriguez Peinado (skitsetegner) & Enriqueta Perea (rentegning)
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Type: Ugemagasin/serieblad
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.