Anders And & Co. nr. 48 – 2014

Anders And & Co. nummer 48 byder på 8 historier, og denne gang kommer vi vidt omkring. Onkel Joakim rejser kloden rundt for at opkøbe gamle filmkopier, og Hexia er ligeledes på opkøbsjagt i en svært fremkommelig og krokodilleinficeret sump. Afslutningsvis får vi anden del af Vicar-historien Spørg Oraklet, hvor stakkels Anders er styrtet i et hul på øen Pergamemnon.

Første historie er Kongen af Yukon, der fortæller om, hvordan onkel Joakim ved et tilfælde kom til at medvirke i en af filminstruktøren Buster Kittens tidligste film: Kongen af Yukon! Her spiller onkel Joakim en fæl skurk, og selvom han intet har at være flov over, så forsøger han alligevel ihærdigt at opkøbe alle de sjældne kopier, så ingen opdager, at han har været skuespiller.

Hvem har stjålet multimilliardæren Bill Gets’ kæmpestore diamantring? Mickey og Minnie er på restaurant, og ved et af bordene sidder Bill Gets og skal til at fri – men pludselig slukkes lyset, og da det igen bliver tændt er ringen væk! Hvem af de øvrige restaurantgæster har mon stjålet ringen? Mickey ved det… gør du? Det hele sker i Du gådeste-historien, der – ved en fejl – har fået påtrykt sidste uges titel, nemlig Kostumeskift!

I Skjult kamera får Rip, Rap og Rup skovlen under Skjult kamera-værten Spole B. Aand, der er mere end blot almindeligt irriterende. Men ingen skal – eller kan! – løbe om hjørner med de tre gæve og kvikke Grønspætter – og da slet ikke en simpel tv-vært!

Det er en virkelig flot og stemningsfuld rude, der indleder Hexia de Trick-historien Opfyld mit ønske. I historien, der er tegnet af Carlos Mota og skrevet af danske Lars Jensen, følger vi Hexia ind en krokodilleinficeret sump, hvor hun forsøger at snyde sig til en fortryllet lerfigur, der (naturligvis!) skal hjælpe hende med at få fat i onkel Joakims lykkemønt! Det går dog ikke efter planen, og pludselig får hun anderumpen på komedie!

I Biografturen vil Rip, Rap og Rup gerne ind og se den nye film I piraternes kløer. Men ingen af dem har penge på lommen, så de bliver ansat i biografen som medhjælpere og regner med, at de på den måde kan se filmen. De havde dog ikke forudset, at de ville få rygende travlt, og de får slet ikke få tid til at sidde og se filmen. Men da der jo sidder tre kvikke hoveder på de små ænder, kan de tilsammen stykke historien sammen… smart!

Max Måge er blevet vældigt begejstret for den nye spillekonsol Wuu, som Rip, Rap & Rup har fået. Sådan én vil han også gerne have. Problemet er blot, at han ikke har råd, og da han er lettere arbejdssky, må han finde andre måder at tjene til konsollen på. Dog smiler lykken til ham, da han falder over en velspækket pengepung på gaden, og Max beslutter sig for at gøre En god tjeneste.

Vi er nået til anden og sidste del i Vicar-historien Spørg Oraklet. Anders har forvildet sig ned i nogle labyrintiske huler på øen Pergamemnon, imens onkel Joakim og Rip, Rap og Rup leder efter oraklet. Da de finder det, stiller onkel Joakim sit spørgsmål… og får svar! Det bliver dog et ganske dyrt svar, da det viser sig, at det ikke er oraklet, men – ja, mere afslører jeg ikke her. Læs selv historien og find ud af, hvorfor onkel Joakim ender med at være en smule knotten.

Den sidste historie i dette nummer er Fætter Højben-historien Taxituren, hvor onkel Joakim gør brug af Højbens held. Dog føler begge, at de har været heldige – og så er alt jo godt!

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And & Co. – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne – så bringes man fluks videre til Andeby.dk.

Anders And & Co. 47 – 2014 Anders And & Co. 49 – 2014

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Kongen af Yukon (Onkel Joakim)
Historie & tegninger: Kari Korhonen / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
2 – Kostumeskift (Du gådeste)
Historie: Gorm Transgaard / Tegninger: Miguel / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
3 – Skjult kamera (Rip, Rap og Rup)
Historie: Paul Halas / Tegninger: Miguel / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
4 – Opfyld mit ønske (Hexia de Trick)
Historie: Lars Jensen / Tegninger: Carlos Mota / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
5 – Biografturen (Rip, Rap og Rup)
Historie: Herman Roozen / Tegninger: Sander Gulien & Comicup Studio / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
6 – En god tjeneste (Max Måge)
Historie: Paul Halas / Tegninger: Wanda Gattino / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
7 – Spørg Oraklet: Del 2 (Anders And)
Historie: Edele Kenner / Tegninger: Vicar / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
8 – Taxituren (Fætter Højben)
Historie: Jan Kruse / Tegninger: Daniel Pérez & Comicup Studio / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen

Anders And & Co. nr. 48 - 2014 (stor)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 66
År: 2014
Nummer: 48
Udgivelsesdato: 27. november
Pris: 26,95,-
Størrelse: B5 (176mm x 250mm)
Sideantal: 52
Udgiver: Egmont Publishing
Omslag: Fernando Güell
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Type: Ugemagasin/serieblad
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.