Anders And & Co. nr. 5 – 2015

Det nye nummer af Anders And & Co. byder på 8 historier med Anders And, onkel Joakim, Georg Gearløs, Mickey Mouse og fætter Højben – og så får vi første del af Brancas fortsatte historie Von Stokand-klanens skat, der første gang blev bragt i Anders And & Co. nr. 45-46 1984 under titlen Gys, gysser og genfærd!

Der er videnskabsmesse i Gåserød, og onkel Joakim er endnu en gang oppe mod konkurrenten Guld-Iver Flintesten i historien Splinterny opfindelse.  De to kamphaner dyster om, hvem der kan få fingre i den nyeste og mest indbringende teknik, og onkel Joakim er så optaget af at vinde, at han helt overser sin nevø, der ellers er idémanden bag messens største opfindelse.

I Du gådeste-historien Eventyrenes Klub ansøger Vagn Villman om optagelse i klubben. Men har han mon været ude på alle de eventyr, han viser fotos fra? Det er Mickey overbevist om, at han IKKE har. Villman er en snyder – kan du gætte hvorfor?

I Anders And-historien En konge værdigt pjækker Rip, Rap og Rup fra deres huslige pligter. De er i stedet taget ud for at fiske, og kommer da også hjem med en fin fangst, som Anders fortærer med det samme. Det viser sig dog, at fisken var tænkt som en gave til den fiske- og madglade borgmester, da Grønspætterne desperat står og mangler midlerne til et nyt hovedkvarter. Nu må Anders finde fiskestangen frem, så han kan gøre skaden god igen.

Der er faldet ubehageligt meget sne i Andeby, og i Hurtig snerydning gider Anders vanen tro ikke rydde den væk. Men heldigvis har han sin trofaste hund Bernhard, der gerne yder en ekstra indsats for en lækker bøf.

I Økonomisk overskud sættes der fokus på det måske største problem for Georg Gearløs: Hans manglende evne til at kræve betaling af sine kunder! Derfor opfinder han Spare Sally, der skal hjælpe ham med at få betaling for alle de opfindelser, han producerer for sine kunder. Men hvad der til at begynde med virkede som en god idé, viser sig hurtigt at være alt andet end.

I Paul Murry-klassikeren En tåget historie, der første gang blev bragt i Anders And & Co. nr. 50 fra 1963, sender et nødopkald Fedtmule og Mickey op til Mickeys ven, der ejer et hotel i bjergene. Det forholder sig nemlig sådan, at der på vej op til hotellet sker uforholdsmæssigt mange mystiske biluheld, og at der altid er en ditto mystisk tåge involveret. Mickey lurer hurtigt, at der er lusk med i spillet!

I Brancas Onkel Joakim-historie Von Stokand-klanens skat, hvoraf første af to dele bringes i dette nummer, har onkel Joakim arvet et slot fra en fjern gren af familien. Det bedste af det hele er, at slottet efter sigende skjuler en gemt skat, som onkel Joakim, Anders samt Rip, Rap og Rup nu leder efter – trods advarsler om, at et spøgelse vil dræbe alle, der vover at tage skatten!

Fætter Højben er ALTID heldig, også selvom han er uheldig. Det viser historien Held i uheld med al tydelighed. Der er intet mad i skabene, vejret er så elendigt, at kun en tosse vover sig ud i det, og Højben er sulten! Hvad gør man så? Man sætter sig til rette og venter på, at en cateringservice kigger forbi med dejlige, lune retter.

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And & Co. – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne – så bringes man fluks videre til Andeby.dk.

Anders And & Co. 4 – 2015 Anders And & Co. 6 – 2015

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Splinterny opfindelse (Onkel Joakim)
Historie & tegninger: Kari Korhonen / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
2 – Eventyrernes klub (Du gådeste)
Historie: Mette Hald / Tegninger: Miguel / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
3 – En konge værdigt (Anders And)
Historie: Paul Halas / Tegninger: Miguel / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
4 – Hurtig snerydning (Anders And)
Historie & tegninger:  Carlo Gentina / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
5 – Økonomisk overblik (Georg Gearløs)
Historie: Olaf Moriarty Solstrand / Tegninger: Noel Van Horn / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
6 – En tåget historie (Mickey Mouse)
Historie & tegninger:  Paul Murry / Oversættelse: Maya Åstrup
7 – Von Stokand-klanens skat: Del 1 (Onkel Joakim)
Historie: Lester Goldsmidt & Bob Bartholomew / Tegninger: Branca / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
8 – Held i uheld (Fætter Højben)
Historie: Jan Kruse / Tegninger: Daniel Pérez & Comicup Studio / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen

Anders And & Co. nr. 5 - 2015 (stor)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 67
År: 2015
Nummer: 5
Udgivelsesdato: 29. januar
Pris: 28,95,-
Størrelse: B5 (170mm x 260mm)
Sideantal: 52
Udgiver: Egmont Publishing
Omslag: Fernando Güell
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Type: Ugemagasin/serieblad
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.