Anders And & Co. nr. 50 – 2014

Det nye nummer af Anders And & Co. byder på 10 historier af en række af de store Disney-tegnere: Dan Jiipes, Vicar og Carl Barks, der også står bag idéen til den første historie, der er skrevet af John Lustig. Og så får vi første del af Arild Midthuns Juletoget. Så glædelig december og hyg jer med læsningen!

I Georgs Agent, som John Lustig har skrevet med afsæt i en idé af Carl Barks, bliver Georg Gearløs offer for en slesk, bedragerisk, gemen og helt igennem lumpen agent, der ikke er så god til at varetage Georgs interesser, som han ellers forsøger at give udtryk for, at han er. Men heldigvis ender det hele godt, og Georg bliver en erfaring rigere!

Hvem har luret passwordet til modedesigneren Oscar Biggs computer og stjålet tegninger til nye tøjdesigns? Den gåde kan du selv forsøge at løse i Du gådeste-historien Password-problemer, hvor det igen er Mickey, der er sat på sagen!

I En tvivlsom ære, der er tegnet af Vicar, får Georg Gearløs til opgave at gøre Andebys gamle eg i topform til en kommende ceremoni, der skal afholdes for byens grundlægger, som i tidernes morgen plantede egen. Desværre begår Georg en ret alvorlig fejl, der fremtvinger ufrivilligt løvfald på det stolte træ!

Der er ikke noget bedre end at få lov til at være sent oppe og se en spændende (måske endog uhyggelig!) film! Men det må Rip, Rap og Rup ikke i Filmhygge, da Anders meget hellere vil have sofaen og aftenerne for sig selv!

Fedtmule har arvet et gammelt slot fra en fjern slægtning, men for at få slottet, skal Fedtmule – og Mickey som vidne – ankomme til slottet via kano. Hvis de bruger nogen former for moderne hjælpemidler, tilfalder slottet en anden. Desværre viser det sig, at der er en skummel person, som forsøger at hindre Fedtmule i at få sin arv. Hvem der står bag, kan du læse om i Mickey Mouse-historien En uventet arv.

Onkel Joakim-historien Pengegrisk gedebuk, der er skrevet og tegnet af Carl Barks, blev første gang bragt i Anders And & Co. nr. 41 i 1962. Onkel Joakim har fået en ged af Shanen af Olianien. Desværre viser det sig, at geden kun spiser pengesedler… og det er jo ikke noget, der passer den pengeglade Joakim. Så i forsøget på at vænne geden til at spise græs, sætter de den ud i bjergene over Andeby. Her mistede Joakim for mange år siden en sæk med penge, som han sammen med Anders og ungerne nu forsøger at finde.

I Rip, Rap og Rup-historien Smil, du er på (en gaghistorie på to sider) bliver en pligtopfyldende betjent, der dirigerer trafikken, ufrivillig stjerne, da han pludselig kommer på tv med vilde fagter!

Og Fedtmule, der ér lidt af en særling, finder i gaghistorien Feltforsøg ud af, at en sten, der kastes op i luften, helt sikkert kommer ned igen – og at det gør ondt, hvis den rammer én i hovedet.

Herhjemme byder december på mere regn end sne, men i Andeby ser det helt anderledes ud. Her fyger en snetstorm over Andeby og omegn, og den lille by Malmstrup, der ligge i bjergene nord for Andeby, er sneet helt inde. Nu skal onkel Joakim, Anders og ungerne starte damplokomotivet Det sorte lyn, så Malmstrups borgere kan få deres løn og julegaver. Men Bjørne-banden har luret, at der er kontanter på toget, og de gør deres ypperste for at stoppe det. De to sidste dele af Arild Midthuns fine julehistorie Juletoget får du i nummer 50 af Anders And & Co., der er et flot dobbeltnummer på hele 100 sider!

I dette nummers sidste historie – gaghistorien Kustode – er Anders blevet ansat på Naturhistorisk Museum som kustode. Desværre ender han i en penibel situation, der er ved at skræmme livet af stakkels Andersine, der besøger ham på jobbet.

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And & Co. – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i øverste højre hjørne – så bringes man fluks videre til Andeby.dk.

Anders And & Co. 49 – 2014 Anders And & Co. 51 & 52 – 2014

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Georgs agent (Georg Gearløs)
Historie: John Lustig efter idé af Carl Barks/ Tegninger: Dan Jiipes / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
2 – Password-problemer (Du gådeste)
Historie: Gorm Transgaard / Tegninger: Miguel / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
3 – En tvivlsom ære (Georg Gearløs)
Historie: Tove Dester / Tegninger: Vicar / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
4 – Filmhygge (Rip, Rap og Rup)
Historie: Olaf Moriarty Solstrand / Tegninger: Ferioli / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
5 – En uventet arv (Mickey Mouse)
Historie: Gorm Transgaard / Tegninger: Joaquin / Oversættelse: Henning Frøjk Nørby Nielsen
6 – Pengegrisk gedebuk (Onkel Joakim)
Historie & tegninger: Carl Barks / Oversættelse: Sonja Rindom
7 – Smil, du er på (Rip, Rap og Rup)
Historie: Thom Roep / Tegninger: Jordi Alfonso & Comicup Studio / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
8 – Feltforsøg (Fedtmule)
Historie: Francois Corteggiani / Tegninger: Ulrich Schröder & Daan Jiipes / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen
9 – Juletoget: Del 1 af 3 (Anders And)
Historie: Knut Nærum & Tormod Løkling / Tegninger: Arild Midthun / Oversættelse: Heidi Skriver Olsen
10 – Kustode (Anders And)
Historie & tegninger: Carlo Gentina / Oversættelse: Naja Møllmann-Ibsen

Anders And & Co. nr. 50 - 2014 (stor)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 66
År: 2014
Nummer: 50
Udgivelsesdato: 11. december
Pris: 26,95,-
Størrelse: B5 (176mm x 250mm)
Sideantal: 52
Udgiver: Egmont Publishing
Omslag: Arild Midthun
Land: Danmark
Sprog: Dansk
Type: Ugemagasin/serieblad
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.