Anders And Ekstra nr. 10 – 2014

Igen er turen kommet til Carl Barks, og denne gang er det den lange historie Et mystisk land i jordens indre, der dominerer dette tiende nummer af årets Anders And Ekstra. Udover den 29 sider lange Barks-klassiker, byder nummeret på 3 andre historier.

Carl Barks-historien Et mystisk land i jordens indre, der på engelsk har titlen Land Beneath the Ground, blev udgivet på amerikansk i 1956. Herhjemme er historien tidligere blevet trykt i Anders And & Co. nummer 7 fra 1975, Den store Anders And, Guldbog nummer 16 og – naturligvis – i mammutværket Carl Barks’ Samlede Værker. Og nu er turen altså også kommet til Anders And Ekstra – og det er heldigt og dejligt, for denne historie kan man altid genlæse!

Onkel Joakim er bekymret! Meget bekymret! En række mystiske jordskælv hærger rundt omkring på kloden, og Joakim er stærkt nervøs for, at et sådant vil være årsag til, at pengetanken og alle hans kære penge bliver slugt og vælter ned i undergrunden. Derfor beslutter han sig for at undersøge undergrunden under Bilbremsebakken, så han kan sikre sig, at stedet er jordskælvssikret.

Hvis man kender sin Barks – og det skal man som Andeby-fan – så ved man også, at undergrunden er alt andet end sikker! For her, i et kæmpe hulrum lige under pengetanken, har de mystiske væsner – Terrierne og Fermierne – sat hinanden stævne. De dyster i, hvem der kan lave det største og mest imponerende jordskælv! Nu er ikke blot pengetanken, men hele Andeby i farezonen, og onkel Joakim, Anders og Rip, Rap og Rup må tænke hurtigt, så byen over dem ikke synker i grus!

I Anders And-historien Klædt på til fest, der er tegnet af Manrique, hvis stil og friske streg jeg sætter pris på, skal Anders og Andersine til fest med alle spidserne fra Andeby. Desværre bliver Anders offer for en række uheldige sammenfald der gør, at han pludselig står uden tøj til festen. Derfor må han ty til et gammelt… nej, læs selv historien og find ud af, at Anders også engang imellem – og heldigvis for det! – kan være heldig.

Grønspætterne er – i Jagten på elverhatten – på jagt efter den meget sjældne elverhattesvamp, der er den eneste grund til, at Dunkelskoven i Andeby er bevaringsværdig. Hvis svampen forsvinder, ja så må kommunen sælge naturområdet, så der kan anlægges et stort industriområde. Det huer naturligvis ikke Grønspætterne, der vil gøre alt for at finde elverhattene – og det samme vil spejderkonkurrenterne Gærdesmutterne. Så nu starter der en dyst imellem de to spejderfraktioner: Hvem finder første svampene, redder naturen og får æren? Og glemte jeg at nævne, at der naturligvis dukker en tarvelig forbryder op midt i det hele? Ja? Nå , men det gør der – og Grønspætterne og Gærdesmutterne må arbejde sammen for fælles vindings skyld!

For en gang skyld er Anders (op det for anden gang i dette nummer!) heldig. Det sker ikke så tit, så han har fortjent det. I Livlige larver knokler Anders løs i sin have for vinde en stor havekonkurrence. Men det er hårdt arbejde, og ukrudtet er sejlivet. Løsningen hedder naturligvis Georg Gearløs, der tilfældigvis har fremavlet nogle ganske særlige larver, der kun æder ukrudt. Men før det hele ender godt, skal Anders igennem et mindre larvemareridt… og så får Gearløs i øvrigt problemer med borgmesteren, der har fået en vilter hulemandshårpragt.

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And Ekstra – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i højre hjørne, der fluks bringer én videre til Andeby.dk

Anders And Ekstra 9 – 2014 Anders And Ekstra 11 – 2014

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Et mystisk land i jordens indre (Onkel Joakim)
Historie & tegninger: Carl Barks / Oversættelse: Sonja Rindom
2 – Klædt på til fest (Anders And)
Historie: Terkel Risbjerg / Tegninger: Manrique
3 – Jagten på elverhatten (Grønspætterne)
Historie: Paul Hoogma / Tegninger: Ukendt
4 – Livlige larver (Anders And)
Historie: Paul Hoogma, Frank Jonker, Mau Heymans & Remco Polman / Tegninger: Mau Heymans & Comicup studio

Anders And Ekstra 10 (2014) - stor

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 38
År: 2014
Nummer: 10
Dato: 27. oktober
Pris: 31,95,-
Udgiver: Egmont Publishing
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.