Anders And Ekstra nr. 12 – 2014

Det er en smule vemodigt at sidde med årets sidste nummer af Anders And Ekstra. For ikke blot bliver det årets sidste nummer, det bliver dét sidste nummer. Fra 2015 er det slut med det blad, der har eksisteret siden 1977. Det blev til 37 år,  438 blade og timevis af hyggelig andelæsning. Tak for det!

Men det er ikke skidt, uden at det er godt for noget. For selvom vi må sige farvel til det 37 år gamle blad, så kommer der skam et nyt af slagsen, der skal udfylde det tomrum, som det gamle efterlader. Men mere om det til sidst i denne omtale af det sidste nummer af Anders And Ekstra.

Bladet går på pension med manér, og nummer 12 indledes flot med Carl Barks-klassikeren Tilbage til fortiden. Her lader onkel Joakim sig hypnotisere i håbet om, at han derved kan få vakt minder fra tidligere liv – og på den måde få kendskab til potentielle skatte, tiden har glemt alt om. Det viser sig, at ikke blot onkel Joakim, men også Anders, er blevet hypnotiseret, og nu er de begge på jagt efter den samme skat.

I William Van Horns Anders And-historie Måske en drøm oplever Anders, at hans tilbagevendende drømme med dinosauren Ejnar bliver særdeles levende, da den grønne fortidsøgle pludselig undslipper drømmeverdenen og begynder at slå sig løs i Andeby. Men det går jo slet ikke, og Ejnar skal helst hjælpes tilbage i Anders’ drømme.

Dette nummer byder ikke kun på hypnose, men også på spåkoner, der kan læse fremtiden. I Mickey Mouse-historien Fremtidsforvirring overtaler Fedtmule Mickey til at få læst sin fremtid. Det kommer der ikke noget godt ud af, da han pludselig bliver jaget af en bevæbnet fyr … eller gør han?

I Bedstemor And-historien Det hemmelige fiskested spørger Rip, Rap & Rup fætter Guf til råds. De vil vide, om han kender et godt sted at fiske, hvilket han naturligvis gør. Men vi kender jo fætter Guf alt for godt, og da hans favoritbeskæftigelser er at spise og sove, finder ungerne da også ud af, at de nok ikke skulle have lyttet til ham. I øvrigt er det morsomt, at dette er en Bedstemor And-historie, da hun blot afbilledes én gang i splashruden.

Anders And Classic 1 - 2015Dette sidste nummers sidste historie er med Bjørne-banden. I Vokseværk har banditterne taget Georg Gearløs til fange, og ved en fejl zapper de en af deres egne med en såkaldt evo-stråle, der gør ham hyperintelligent! Den nye superforbryder sættes straks i værk, og der udtænkes store, forbryderiske planer. Det hele går selvfølgelig galt, og Gearløs må til sidst rage kastanjerne ud af ilden.

Som jeg indledende skrev, så er det fra og med i år slut med Anders And Ekstra. Det betyder dog ikke, at vi helt skal undervære supplerende læsning til Anders And & Co., for den 26. januar bliver et spritnyt magasin født: Anders And Classic! Det er en moppedreng af et magasin på flotte 100 sider m. limet ryg, der hylder de største mestre.

Det første nummer udkommer den 26. januar og vil være fyldt med klassiske Carl Barks-historier. Man kan blandt andet glæde sig til Guldet under isen, Snedige smuglere og Den forbudte dal!

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And Ekstra – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i højre hjørne, der fluks bringer én videre til Andeby.dk

Anders And Ekstra 11 – 2014 Anders And Ekstra er slut!

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1- Tilbage til fortiden (Onkel Joakim)
Historie og tegninger: Carl Barks / Oversættelse: Sonja Rindom
2 – Måske en drøm (Anders And)
Historie og tegninger: William Van Horn / Oversættelse: ??
3 – Fremtidsforvirring (Mickey Mouse)
Historie: Sarah Kinney / Tegninger: Jesper Lund Madsen / Oversættelse: ??
4 – Det hemmelige fiskested (Bedstemor And)
Historie: Pat & Shelly Block / Tegninger: Marsal / Oversættelse: ??
5 – Vokseværk (Bjørne-banden)
Historie: Pat & Carol McGreal / Tegninger: Nunez / Oversættelse: ??

Anders And Ekstra 12 (2014) - stor

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 38
År: 2014
Nummer: 12
Dato: 22. december
Pris: 31,95,-
Udgiver: Egmont Publishing
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.