Anders And Ekstra nr. 2 – 2014

Årets anden udgave af Anders And Ekstra indledes med en Carl Barks-klassiker – den 24 sider lange (og fantastiske!) Totempælenens land fra 1950, der første gang blev udgivet på dansk i Guldbog nummer 1 – Så er der tegnefilm – fra 1984. Den lange Barks-historie gør, at der i dette nummer kun er blevet plads til fire historier.

Forsiden, der skildrer en situation fra Totempælenes land, fortolker en smule på hændelsen i historien, da det kun er Anders – og ikke Rip, Rap & Rup – der søger tilflugt på toppen af totempælen. Det ænd(r)er dog ikke på, at forsiden er flot!

I Totempælenes land leder Anders efter et job – noget, han jo ofte gør. Så da han læser i avisen, at man søger en frisk og energisk sælger til et “særpræget produkt – ja, så melder han sig fluks! Hvad han ikke ved er, at produktet er endog særdeles særpræget – og at han skal forsøge at afsætte det ude i vildmarken, hvor der kun er dyr og indianere. Det hele ender dog ganske godt – blandt andet takket være de hittepåsomme Rip, Rap & Rup, der endnu en gang viser sig som sande redningsmænd. En fantastisk Barks-historie, en ægte klassiker og én af mine absolutte favoritter!

I Onkel Joakim-histoiren Fiffig fan møder vi Sofie Spink, der udover at være Joakims største fan og idol også er mindst lige så sparsommelig som sit forbillede – noget, som Onkel Joakim kommer til at mærke, da hun igen og igen snører ham. Historien byder også på Rip, Rap og Rup, der fungerer som kommenterende indslag i den lange gag-agtige historie.

I Varm vinter, der første gang blev bragt på dansk i Anders And & Co. nr. 2 fra 2004, er Anders og nevøerne taget op i Onkel Joakims hytte for at slappe af og muntre sig i sneen. Anders vil sidde inden for i varmen og læse i sin medbragte bog, og ungerne vil stå på snowboard – i en udslukt vulkan! Selvfølgelig viser det sig, at vulkanen er alt andet end udslukt, og pludselig befinder andefamilien sig midt i et gigantisk vulkanudbrud. Og slutningen fortæller os, at vi altid skal huske at tage bøger med på ferie. Eller Anders And-blade, naturligvis!

Anders And-historien En hård dag, der første gang blev bragt på dansk i Anders And & Co. nr. 2 fra 2004, tager afsæt i et evigt tilbagevende problem for Anders: Han er flad og uden arbejde! Og ikke nok med, at han ikke ejer en rød øre, han har også lovet at invitere Andersine i byen. Nu er gode råd dyre, og da banken ikke vil låne ham penge, ja så man han ty til Arbejdsformidlingen.

Det viser sig dog hurtigt, at Arbejdsformidlingen i Andeby er lige så infekttiv som Jobcentrene herhjemme, og det ser meget sort ud, da Anders bliver smidt på porten. Ganske heldigt bliver han dog assistent for en professor, der kan bruge ham i en forelæsning – og så ruller snebolden, Anders bliver hidsig, smides (igen!) på porten og ender med hængenæb på gaden. Alt ser umuligt ud… lige indtil han åbner sin postkasse, og Fortuna smiler til ham!

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And Ekstra – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i højre hjørne, der fluks bringer én videre til Andeby.dk.

Anders And Ekstra 1 – 2014 Anders And Ekstra 3 – 2014

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – Totempælenes land (Anders And)
Historie & tegninger: Carl Barks / Oversættelse: Sonja Rindom
2 – Fiffig fan (Onkel Joakim)
Tegninger: Bas Heymans & Jules Coenen / Oversættelse: Niels Søndergaard
3 – Varm vinter (Anders And)
Historie & tegninger: William van Horn / Oversættelse: Niels Søndergaard
4 – En hård dag (Anders And)
Historie: Joel Katz & Dave Angus / Tegninger: Núnez / Oversættelse: Niels Søndergaard

Anders And Ekstra - 2 (2014)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 38
År: 2014
Nummer: 2
Dato: 24. februar
Pris: 31,95,-
Udgiver: Egmont Publishing
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.