Anders And Ekstra nr. 4 – 2014

Så er månedens andehæfte endelig udkommet! Anders And Ekstra nummer 4, der udover at indeholde 4 historier, hvoraf den ene er den lange Carl Barks klassiker På jagt efter det tabte arvesmykke, også byder på én af mine favoritskurke fra Andeby – Sorte Slyngel aka The Phantom Blot, der første gang gjorde sin entré i Floyd Gottfredsons avisstribe Mickey Mouse Outwits The Phantom Blot fra 1939. Men mere om Sorte Slyngel senere.

Dette nummers forside er en forstørret udgave af første rude i Carl Barks-historien På jagt efter det tabte arvesmykke, der første gang blev bragt på dansk i Anders And & Co 10-12 fra 1959. Forsiden er i øvrigt uoversat modsat første rude, hvor togvognene tilhører Cirkus Andeweis.

I den 28 sider lange Anders And-historie På jagt efter det tabte arvesmykke (1950) er cirkus kommet til Andeby, og Anders vil frygteligt gerne have billetter til sig selv og ungerne. Men ak og ve – han har (naturligvis!) ingen penge. Og hvad gør man så? Jo, man forsøger naturligvis at pantsætte Andersines arvebroche, så man kan få lidt kontanter på lommen.

Alt går dog ikke som planlagt, det gør det aldrig, og brochen forsvinder – indtil den dukker op i en cirkusmedarbejders besiddelse. Nu skal Anders helst nå at få fat i brochen, så Andersine igen kan blive glad. Det er dog lettere sagt end gjort, og den lange forviklingshistorie får Anders ud på seriøse og svedfremkaldende strabadser. Ikke mindst, fordi Rip, Rap og Rup modarbejder deres onkels forsøg på at få brochen tilbage.

En frisk start, der er tegnet af spanske César Ferioli, byder på én af mine favoritskurke – Sorte Slyngel! I denne Mickey Mouse-historie har den kutteklædte superskurk øjensynligt valgt at lægge sine ugerninger bag sig og er i stedet slået ind på dydens smalle sti og blevet lovlydig. Alle er overbeviste om, at den ellers så aktive forbryder har fundet et nyt og hæderligt jeg – alle bortset fra Mickey, der er er sikker på, at der er noget i gære. En forbryder som Sorte Slyngel kan ikke blive moralsk omvendt over nat, mener Mickey. Om han har ret, ja det må du læse dig frem til.

I historien En hektisk fødselsdag, der også er tegnet af Ferioli, hører vi  om, hvordan Mickey er lidt af en spasmager på Anders’ bekostning. Så da posten afleverer en pakke fra Mickey, er Anders ikke meget for at åbne den – den kan jo indeholde alt muligt. Forhistorien er den, at Anders, under et ophold på Sumatra sammen med Mickey, løb ind i gentagende problemer, da Mickey havde planlagt Anders’ fødselsdag – problemer, der ikke mindst involverer slanger, hvilket rude 3 på side 9 fint indikerer. Ja, Anders er faktisk lige så angst for slanger som Indiana Jones, og nævnte rude vækker da også minder om slangescenen i Raiders of the Lost Ark.

Dette nummer afsluttes med gaghistorien Toner i tågen, der første gang blev bragt i Anders And & Co. nummer 19 fra 2004,  hvor Anders hyres af en kaptajn til at spille saxofon på sin færge. Anders føler sig heldig over at have fået jobbet, da ingen andre sætter pris på hans musikalske talenter. Naturligvis stikker der noget under, og jobbet som saxofonspiller på færgen viser sig da også at have en mere praktisk end musikalsk funktion.

Hvis man gerne vil tegne abonnement på Anders And Ekstra – samt læse nyheder fra Andeby (og hvem vil ikke det?) – så kan man trykke på ikonet i højre hjørne, der fluks bringer én videre til Andeby.dk.

Anders And Ekstra 3 – 2014 Anders And Ekstra 5 – 2014

HISTORIEOVERSIGT & FORSIDE:

1 – På jagt efter det tabte arvesmykke (Anders And)
Historie & tegninger: Carl Barks / Oversættelse: Sonja Rindom
2 – En frisk start (Mickey Mouse)
Historie Pat & Carol McGral / Tegninger: Ferioli / Oversættelse: Niels Søndergaard
3 – En hektisk fødselsdag (Anders og Mickey)
Historie Pat & Carol McGral / Tegninger: Ferioli / Oversættelse: Niels Søndergaard
4 – Toner i tågen (Anders And)
Historie: Per Hedman / Tegninger: Vicar / Oversættelse: Niels Søndergaard

Anders And Ekstra - 4 (2014)

INFO OM UDGIVELSEN:

Årgang: 38
År: 2014
Nummer: 4
Dato: 28. april
Pris: 31,95,-
Udgiver: Egmont Publishing
Links: I.N.D.U.C.K.S. / ComicWikiAndeby.dk / Oversigt / Walt Disney Universet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.