Film

20. marts 2017

ANMELDELSE: “Storkene” (2016)

“Storkene” (2016) tager afsæt i myten om de langhalsede fugles hverv som babyleverandører. Det er en hyggelig, men også smule forglemmelig film fra Warners animationsafdeling.

I Nicholas Stollers og Doug Sweetlands pangfarvede animationsfilm kræver nye tider, at storkerne tilpasser sig. Der er ikke længere bud efter dem som babyformidlere, og det store selskab skal omjustere fra baby- til pakkelevering. De er altså ude i en økonomisk krise, der er meget lig den, PostNord befinder sig i.

Tiderne er nye, og alting skal gå stærkt. Nu leverer storkene pakker for den globale internetgigant Cornerstore.com, og de stolte traditioner, der knyttede sig til babyleverancerne, fejes væk med et hurtigt vingeslag.

Storks - Storkene - Animation - tegnefilm - Blu-ray - Fiktion & Kultur - 14

Vi følger Junior, der er selskabets bedste leveringsstork. Han er tæt på at blive forfremmet af sin kyniske chef, der er hardcore kapitalist fra kløer til næb. Her er det profitten, der dikterer ens overlevelse i firmaet.

Da Junior  ved et uheld  kommer til at aktivere maskinen, der producerer babyer, og en lille yndig pige bliver skabt, er Junior desperat for at få skaffet “problemet” af vejen. Pigen skal hurtigst muligt leveres til den familie, der har bestilt hende … og det uden, at chefen får nys om det!

Junior får hjælp af vennen Tulip,  der er det eneste menneske på Storkebjerget. Sammen planlægger de leveringen af pigen, der dog kommer til at gå alt anden end gnidningsløst. For pludselig befinder de sig midt i et vildt eventyr af en rejse, der inkluderer idérige ulve og en spionskurk, der vil gøre alt for at sabotere den forestående levering.  

Storks - Storkene - Animation - tegnefilm - Blu-ray - Fiktion & Kultur - 13

Filmen er én lang kapitalismekritik, og satiren er sine steder også skarp og vedkommende: At der vigtigere ting i livet end penge, at man skal leve i nuet og komme hinanden ved og at tempus fugit er en lov, vi alle må leve med og under. Alt sammen noget, der illustreres via den familie, der får en uventet babyleverance, når rulleteksterne nærmer sig.

Filmen er sømløst animeret, og man betages af de smukke farver og fint animerede figurer, men når man har været igennem det 87 minutter lange eventyr, sidder man tilbage med følelsen af, at de store blanke øjne, som filmen er fyldt med, ikke får modspil. Det hele fortaber sig i midlertidig charme og klæg sødme, der kvæler de stænk af seriøsitet, som filmen ellers i små indspark introducerer.

Men selvom “Storkene” ikke leverer, hvad man havde håbet, så skal man være af den knotne type, hvis man ikke sine steder formår at mønstre et smil, et grin og et anerkendende nik til den kritik, filmen trods alt leverer i små doser.

Storks - Storkene - Animation - tegnefilm - Blu-ray - Fiktion & Kultur - 8

Ekstramaterialet på Blu-ray-udgaven byder på følgende:

  • Storks: Guide to Your New Baby: All-New Hilarious Animated Short Starring Pigeon Toady
  • The Master: A LEGO® Ninjago™ Short
  • Music Video for Jason Derulo’s Hit Song “Kiss the Sky”
  • Deleted Scenes: Footage Not Seen in Theaters 
  • And More!

This slideshow requires JavaScript.

Storks - Storkene - Animation - tegnefilm - Blu-ray - Fiktion & KulturOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *