“Berlin og danskerne – historien om danskere i den tyske hovedstad siden 1871” af Henrik Heinemeier

Hvis man er forgabt i Berlin, og hvem er ikke det?, så er Henrik Heinemeiers nye bog “Berlin og danskerne – historien om danskere i den tyske hovedstad siden 1871” et uundgåeligt bekendskab. Her får man alt det præsenteret, der er så herligt og kendetegnende for Berlin: Kulturen, kunsten, litteraturen, filmen, arkitekturen. Bogen, der er på 300 sider, har en vejledende pris af ca. 299,-  Bogen er ude fra Rosenkilde & Bahnhof.

Forlaget skriver følgende om udgivelsen:

Berlin  har siden Murens fald vundet en vældig plads i danskernes bevidsthed.  Tusindvis af danske turister rejser til byen hvert år, mange køber  bolig, og  danske kunstnere drager hertil for at arbejde i et frugtbart miljø. Men  Berlin har altid tiltrukket danskere, og mange har gennem tiden ladet  sig præge af byen – og sat deres præg på den. Berlin og danskerne er historien om danskernes møde med den tyske hovedstad fra kejserrigets grundlæggelse til i dag.

Forfattere  fra Herman Bang til Sissel-Jo Gazan, filmfolk fra Asta Nielsen til Ole  Christian Madsen, billedkunstnere fra Franciska Clausen til Olafur  Eliasson  – listen over kulturpersonligheder er lang. Men bogen fortæller også om  andre grupper: rejsende håndværkere, der slog sig ned i Berlin sidst i  1800-tallet; sønderjyder, som blev parlamentarikere i den preussiske  landdag; danske journalister, der rapporterede  fra Berlin i Det 3. Riges tid – og mange flere.

Med Berlin og danskere har  Henrik Heinemeier skabt den første samlede fremstilling af et vigtigt  stykke dansk-tysk kulturhistorie. Bogen er illustreret og forsynet med  forslag til ting, man kan se i dag. Det er således  muligt for læseren – Berlins næste besøgende – at følge landsmænds  historiske spor.

Kilde: Rosenkilde & Bahnhof