Kunst

18. marts 2010

Bjørnebyen Berlin: Die Bärenhauptstadt Deutschlands.

Har man blot én gang været på fodsafari i Berlin, så ved man, at der bag hvert et hjørne lurer en bjørn. De kravler rundt overalt – og findes i alle afskygninger og afstøbninger – i denne herligt livs- og kultursprudlende metropol.

Bjørne i Tiergaten. Bjørne ved Berliner Siegessäule aka die Goldelse. Bjørne, der fisker i Spree. Bjørne ved Rigsdagen. Bjørne, der strømmer ud af den skamskudte Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche. En bjørn, der som en anden King Kong har bemægtiget sig Berliner Fernsehturm. Punkerbjørne med spikes. Bjørne ved Brandenburger Tor. Bjørne, der danser, sover, cykler, kører i bil, spiser, maler graffiti og tager S-bahn. Det er bjørnebyen Berlin, som kunstneren Javier Medellin Puyou skildrer i sin vidunderlige turistplakat for den ditto vidunderlige by. En plakat så fin, at den skal deles.

Læs også kronikken “Ode til Berlin”.Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *