Jeg læser #10: “Blacksad 5: Amarillo” & “Yoko Tsuno: Samlebind 1” fra Forlaget Cobolt

Posten har netop afleveret Juan Díaz Canales Blacksad 5: Amarillo og Roger Leloups Yoko Tsuno: Jorden kalder Vinea, der er første samlebind i serien om den kvindelige, japanske elektroingeniør Yoko Tsuno. Samlebindet består af Nærkontakt i jordens indre (originaludgave udgivet 1972), Vulcans smedje (originaludgave udgivet 1973) og Vineas tre sole (originaludgave udgivet 1976).

Det er Forlaget Cobolt, der udgiver bøgerne (og som har været så elskværdige at betænke mig med to anmeldereksemplarer), og jeg glæder mig til at læse begge med en damn fine cup of coffee inden for rækkevidde.

Juan Díaz Canales "Blacksad 5: Amarillo"
Juan Díaz Canales “Blacksad”

Samlebindet med Yoko Tsuno udgives i øvrigt i anledning af den belgiske tegneserieskaber Roger Leloups 80-års fødselsdag 17. november 2013.

Samlebindene udgiver ikke serien i strengt kronologisk orden, idet de enkelte historier er samlet tematisk med tre album i hvert samlebind. I dette første samlebind er det de ovenfor nævnte Vinea-historier, der er i centrum: Nærkontakt i Jordens indre, Vulcans Smedje og Vineas tre sole.

Foto12
Roger Leloups “Yoko Tsuno: Jorden kalder Vinea”

Endvidere indeholder samlebindet også et omfattende og rigt illustreret ekstramateriale, hvor Roger Leloup fortæller om Yoko Tsunos oprindelse og om sit arbejde med den populære og handlekraftige kvindelige figur, der har fornøjet læsere i fire årtier nu.

Nå, men nu vil jeg finde sofaen, lave mig en kop mokka og alliere mig med de to fine bøger. Og der er naturligvis anmeldelser på vej af begge, så stay tuned.

Unavngivet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.