Gys

22. september 2017

BOGNYT: Stephen Kings “Helt mørkt, intet lys” ude fra Politikens Forlag

Der er mere nyt fra Stephen King! Politikens Forlag har netop udgivet den anmelderroste “Helt mørkt, intet lys”, der udgøres af fire fortællinger.

Om bogen skriver forlaget følgende:

“Jeg tror, at der lever en anden mand inden i alle mænd, en fremmed, en hensynsløs mand… ”

Således skriver en af hovedpersonerne i Stephen Kings nye bog Helt mørkt, intet lys. Et udsagn, som udmærket kan danne ramme om alle fire fortællinger.

I den første fortælling, ’1922’, vækkes denne fremmede til live i Wilfred Leland James, da hans kone insisterer på, at de skal flytte.

I ’Den store chauffør’ møder hovedpersonen denne fremmede på en landevej efter at have skudt genvej hjem efter et bogklubs-arrangement.

I ’En rimelig forlængelse’ sker mødet med denne fremmede efter at hovedpersonen har indgået en pagt med djævlen.

Og i den sidste fortælling, ’Et godt ægteskab’, opdager den intetanende kone den fremmede i sin ægtemand gennem tyve år, da hun en dag tilfældigvis støder foden ind i en kasse ude i garagen.

I Helt mørkt, intet lys er Stephen King optaget af spørgsmålet om, hvorvidt vi overhovedet kan komme til at kende et andet menneske fuldt og helt, og han er optaget af det gode og det onde i mennesket. Eller som han på underfundig vis siger: ”Jeg tror, at de fleste mennesker er fundamentalt gode. Jeg ved, at det gælder mig selv. Det er dig, jeg ikke er helt sikker på.”

Sprog: Dansk
Sideantal: 500
ISBN: 9788772020372
Format: 160×228
Udk. 07. september 2017
1. udgave, 1. oplag
Indbinding: Indbundet
Forlag: Hr. Ferdinand
Vejledende pris: 299,95,-
Omslagsgrafiker: Jon Asgeir
Oversætter: Mogens Wenzel Andreasen

 

9788772020372Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *