Anmeldelse

H

vis man er den lykkelige ejer af en blender, så er Christine Watsons 500 juicer & smoothies et inspirerende bekendtskab. Bogen indgår i Lindhardt & Ringhofs serie af små, kvadratiske handy-bøger, der måler 15,5 x 15,5 cm. 500 juicer & smoothies er den fjerde i serien

Hvis man har fået anskaffet sig en blender, så vil man hurtigt opdage, at en verden af lækre, cremede, friske og (nogle gange) sunde juicer og smoothies åbenbarer sig for én. Man får rig mulighed for at afprøve sin maskine, hvis man har Christine Watsons lille, farverige bog i hånden.

I bogen finder man (som titlen ganske tydeligt indikerer) 500 opskrifter på juicer og smoothies, der dækker hele spektret fra de sunde til de knapt så sunde af slagsen.

Bogen er inddelt i ti kategorier, så man hurtigt kan zoome sig ind på netop den smoothie, juice, milkshake eller spirituøse drink, man eftertragter.   

Bogen giver også gode råde til, hvilke redskaber og maskiner man med fordel kan anskaffe sig, hvis man går med seriøse intentioner om at udforske verdenen af juicer og smoothies. Her nævnes der alt fra blendere, smoothiemaskiner og saftcentrifuger til citruspressere og stavblendere.

Ligeledes er der en passage om de mange forskellige ingredienser, man kan eksperimentere med i sin produktion af juicer og smoothies. Her nævnes alt fra frossen frugt, frisk frugt, grøntsager, tørret frugt, dåsefrugt, yoghurt, færdigpresset juice, flødeis, frossen yoghurt, isterninger og alkohol.

Hver eneste opskrift har et x-antal variationer knyttet til sig. Dette vil sige, at basisopskriften på f.eks. vandmelon og jordbærmilkshake kan varieres ved at fjerne eller tilsætte nye ingredienser. Disse opskriftsvariationer har deres egne sider i bogen.

Ligegyldigt hvad man søger, så vil man i en eller anden afskygning kunne finde det i denne bog. Om man har lyst til fede flødesmoothies, supersunde grøntsagsjuicer eller toptunede spiritusbaskere, så vil man kunne finde rigeligt med opskrifter på sådanne i denne lille, praktiske og ret inspirerende bog.

Bogen, der er på 288 sider, er spækket med fotografier af de flydende varer, så man kan ikke andet end at blive grebet af lysten til at skynde sig i køkkenet og få startet sin blender.

Hvis man i øvrigt ikke er typen, der ynder at gnaske sig gennem frugt og grønt, så kan det være en god idé at begynde at lave juicer og smoothies. For vores krop har – som Christine Watson skriver i indledningen – (…) brug for friske råvarer, og juicer og smoothies er en god og varieret måde at opnå dette på, idet et enkelt glas kan indeholde 4 eller 5 portioner af den daglige frugt og grønt. Så gælder det blot om, at man ikke altid vælger flødevarianterne…

Smoothies

500 juicer & smoothiesOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.