Anmeldelse

H

vis man har en udpræget sød tand, og man i øvrigt elsker at bage, så kunne det være, at Aschehougs nye 500 muffins & cupcakes ville være sagen. På 360 sider præsenterer Fergal Connolly intet mindre end 500 variationer på muffins og cupcakes, der nok skal kunne få mundvandet på gled!

Det er en miniformats kogebog, som Aschehoug har sendt på markedet. Den fylder hverken meget i hånden eller på reolen, men er en lille og let sag i størrelsen 16×16 cm. Men nu er det jo som bekendt ikke størrelsen, det kommer an på, så Fergal Connollys 500 muffins & cupcakes er skam en potent og sprængfyldt sag med masser af inspiration til ham eller hende, der elsker at jonglere med mel og bagepulver i køkkenet!

Bogen indledes med en 12 sider lang introduktion, hvor en lang række gode råd omkring bagning af muffins og cupcakes opremses, så enhver bagenovice kan være med. Her kan man læse om hvilket udstyr, man bør berige sit køkken med, førend man går i gang med bageriet. Ligeledes er der afsnit om basisingredienser, om bageprocessen, om at pynte sine kager og om kager på farten, kager som dessert, cupcakes til fest og kager som gaver.

Bogen indeholder ikke kun opskrifter på de mere almindelige muffins – de søde varianter – men præsenterer også en lang række opskrifter på madmuffins, der kan fungere som tilbehør til varme retter eller som små, selvstændige forretter. Så der er ingen undskyldning for ikke at prøve at gå andre veje end normalt, og man kunne evt. forsøge sig med cupcakes med basilikumpesto, muffins med spinat og pinjekerner eller kikærtemuffins med hvidløgssmør og chili.

Der er ligeledes muffins til alle års- og højtider, så hvis man står og mangler idéer til, hvilke muffins man skal bage til børnefødselsdagen, halloween, jul eller måske endda til et bryllup, så er bogen også leveringsdygtig og inspirationsgivende i denne henseende.

Med denne bog i køkkenet løber man aldrig tør for inspiration til ens muffinsbageri – eller forfalder til altid at kaste sig over de samme, traditionelle variationer. Bogen er løbende illustreret med fotografier af de lækre sager, så man alene ved at bladre i bogen bliver inspireret til at gå i køkkenet.

Muffins

500 muffins & cupcakesOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.