Anmeldelse

T

itlen på Caroline Flemings kendiskogebog lyder Baronessen går i køkkenet. Jeg må konstatere, at jeg ville have ønsket, at hun ikke var gået i køkkenet.

Der er bling bling over Caroline Flemings smalle kogebog, der er udkommet hos Lindhardt og Ringhof. Glitrende stjerner og en opgejlet baronesse iført læderkorset og svingende et piskeris – ikke en pisk – pryder bogens forside. Så har man en nogenlunde idé om, hvad bogens indhold udgøres af.

Det fortæller meget om vort samfund, når en kendis alene på sit navn (et navn, der på ingen måde er relateret til den gastronomiske verden) kan få udgivet en kogebog med opskrifter så simple og klassiske, at det grænser til det hovedrystende åndssvage.

Der står endog på bogens forside, at bogen består af alle de bedste opskrifter fra Carolines eget køkken. Lad mig korrekse: Bogen består af opskrifter, man kan finde i ALLE køkkener … og i kogebøger langt bedre end hendes. Der er intet nyt under solen her!

At Fleming, som hun gør opmærksom på i bogens forord, elsker at lave mad, kvalificerer i sig selv ikke til, at hun får udgivet en kogebog. Det er naturligvis fint og godt, at hun elsker at lave mad. Men det ville have været ønskeligt, at hendes glæde ved madlavningen var blevet krydret med lidt gastronomisk substans og nytænkning.

Bogen henvender sig derfor ikke så meget til folk, der er interesseret i madlavning og gastronomi (det siger nok sig selv) som den henvender sig til hengivne fans af den prominente popbaronesse. Så hvis man er fan af Caroline Fleming, og man lige står og mangler en opskrift på mozzarellasalat, penne med pesto, frugtsalat, tiramisu, havregrød, mysli og lignende, ja så  må man fluks ud og investere i den 250,- dyre bog.

Jeg selv ville bruge pengene på en ordentlig kogebog, da Caroline Fleming gør det bedre som intetsigende kendis end som interessant kok.

df1d15405daa412581d2502a74d60f0f

baronessen-gar-i-kc3b8kkenet-af-caroline-fleming-coverOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.