Anmeldelse

ComicWiki_logo

M

ed kun syv års forsinkelse giver jeg mig i kast med Thomas Schrøders underholdende quizbog om alt det, der hører Andeby til. Det er fornøjelig læsning, der sætter de små grå i sving!

Thomas Schrøder skriver i bogens forord, at spørgsmålene er lavet i tre forskellige sværhedsgrader: Der er dem, som ligger lige til højrebenet. Der er dem, som lige kræver lidt mere tænkearbejde. Og så er der dem, kun superdonaldister kan svare på.

Og ja, man er godt dækket ind i alle tre sværhedsgrader! Man skiftevis bryder sin hjerne til det rødglødende og skyder lynhurtigt fra hoften som Lucky Luke. Nogle spørgsmål gør endog én så Anders And-agtigt arrig, at man lige må slå efter i et Anders And-blad, da man er for stædig til at finde svaret bagerst i bogen.

De 1001 spørgsmål er inddelt i et hav af kategorier, og man kan enten vælge at spise sig igennem spørgsmålene fra en ende af, som fætter Guf ville gøre, eller man kan udvælge sig sine favoritkategorier og gå i krig med disse.

Der er spørgsmål, der er helliget prominente Andeby-borgere som Georg Gearløs, Joakim von And, Bjørne-banden, Andersine, Fætter Højben og Bedstemor And. Man kan også udfordre sig selv i Andebys forbryderiske underverden, Grønspætterne … og så skal man kunne kende en tegner på stregen. For ja, der findes jo faktisk andre tegnere end den gode tegner!

Bogen, der udkom tilbage i 2008, er – som anført indledende – skrevet af en af vores største eksperter inden for Disney-området, nemlig Thomas Schrøder. Og udover at have brudt sin hjerne med at finde 1001 spørgsmål til nærværende bog, så er han også tegneserieforfatter og redaktør på så fine udgivelser som Carl Barks’ Samlede Værker, Walt Disney’s Hall of Fame-bøger og senest Don Rosas Samlede Værker.

Det er altså ikke en hr. hvem som helst, der står bag bogen! 1001 spørgsmål og svar om Andeby skal være anbefalet alle, som elsker det fantastiske univers, der er Walt Disneys! Der er timevis af fornøjelig og nørdet underholdning i bogen, og hvis man har problemer med spørgsmålene, ja så må man se at få gang i Anders And-læsningen!

1001 spørgsmål og svar om Andeby (2008)

INFO OM UDGIVELSEN:

Forfatter: Thomas Schrøder
Tegner: Forskellige
Indbinding: Softcover
Samlet sideantal: 194
Farvelagt: Ja
Oversætter: Ingen
Originalsprog: Dansk
Orginaltitel: Som angivet
Pris: 99,-
ISBN: 978-87-7679-474-3
Forlag: Egmont SerieforlagetOm skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.