Film

9. februar 2012

“Brave” ligner Pixar-guld … premiere 30. august

Selvom det gamle hæderkronede Disney-selskab bliver styret med hård kapitalisthånd, der ikke levner meget plads til magien og eventyret, som ellers både Walt og Roy Disney stod for og håndhævede på smukkeste vis, så har vi dog stadig lillebroren Pixar. Pixar, der kan levere kvaliteten, imens storebroren står for kvantiteten.

Den 30. august får det nye animations-skud på Pixar-stammen – Brave (2012) – premiere. Filmen, der er instrueret af de i instruktionssammenhæng ganske uerfarne Mark Andrews og Brenda Chapman, er Pixars film nummer 13 … om det betyder kvalitetsmæssigt uheld, tror jeg dog næppe.

Brave handler om prinsessen Merida (Kelly Macdonald kendt fra blandt andet den fantastiske HBO-serie Boardwalk Empire, der bryder en gammel regel og derved skaber kaos i kongeriget. Hun skal nu ud på et eventyr for at bringe orden i førnævnte kaos og samtidig hæve en forbandelse ved at udvise ægte mod. Det øvrige stemmecast tæller blandt andre Emma Thompson, Robbie Coltrane, Billy Connoly, Julie Walters og Craig Ferguson.

Her er den seneste trailer til Brave:

Jeg har, for overskuelighedens skyld, nedenunder listet Pixars film i kronologisk orden. Alle film er – bortset fra “Finding Nemo”, der kun kan købes på dvd – ude på såvel dvd som Blu-ray.

 1. Toy Story (1995)
 2. A Bug’s Life (1998)
 3. Toy Story 2 (1999)
 4. Monster’s Inc. (2001)
 5. Finding Nemo (2003)
 6. The Incredibles (2004)
 7. Cars (2006)
 8. Ratatouille (2007)
 9. Wall-E (2008)
 10. Up (2009)
 11. Toy Story 3 (2010)
 12. Cars 2 (2011)
 13. Brave (2012)


Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *