“Bronson” på Blu-ray

Bronson på Blu-rayNicolas Winding Refns omdiskuterede film “Bronson” – om Englands mest voldelige mand – sendes af Scanbox Entertainment ud på Blu-ray og dvd den 24. november.

Tekst fra pressemateriale:

Mød Englands voldeligste mand. Bedre kendt under øgenavnet Charles Bronson indlogerede den britisk fødte Michael Peterson sig første gang på Hotel Tremmely, da han i en alder af 19 blev anholdt for væbnet røveri. Drevet af et overdrevent ønske om at ville være kendt har han med sine talrige, serie-psykopatiske overgreb på både politi og fængselspersonale siden sikret sig en spektakulær forlængelse af opholdet. Af sine godt 34 år i fængsel er 30 af dem blevet afsonet i isolation, og han har samlet set været løsladt lidt under fire måneder.

I sin nyeste film tager Nicolas Winding Refn udgangspunkt i Bronsons personlige historie, men resultatet ligger milevidt fra den klassiske ”biopic”. I stedet har Pusher-instruktøren skabt en hårdtpumpet og ufattelig stilsikker volds-cabaret, hvis ublu dyrkelse af rå, dyrisk maskulinitet med sikkerhed vil dele vandene. Inspireret af Stanley Kubrick og 70ernes italienske crime-film er ”Bronson” som een lang hyldest til ”A Clockwork Orange” bare uden Ludovico behandling. En herlig, testosteron-pumpet blanding af sang, sæbeopera og en god gammeldags gang ultravold med en uhyggeligt blændende Tom Hardy i titelrollen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.