Bücherbogen am Savignyplatz – et paradis for bogelskere

Lever litteraturen? Lever det skrevne ord … i bøger? Er bogen, den trykte af slagsen, en ældgammel dinosaur, der – som en ensom, forhutlet vandrer – bevæger sig klodset rundt i en digital tidsalder, hvor E-bogen snart spås at give Johann Guttenbergs opfindelse dødsstødet? Er vi ved at opleve starten til enden for den trykte bogs eksistens? Jeg ved det ikke, jeg håber det ikke, men må desværre også konstatere, at flere og flere lader sig forlede af teknikken.

Bücherbogen - 2

Derfor er det også en lindring for sindet, en glæde for bogentusiasten i én, når man igen finder sig selv omringet af bøger, rigtige bøger, fra gulv til loft og fra loft til gulv. Trykte bøger. Bøger med ryg, med sider af papir og med ord af blæk. Bøger i Berlin. Bøger i Bücherbogen am Savignyplatz. Stedet er – som mange andre i denne tyske metropol – et paradis, hvor man i stilhed, i ro og mag, kan spendere time efter time efter time blandt bøger i tusindvis og blandt ligesindede ordelskere. Stakke af bøger bugner fra gulve, fra vægge og fra borde. Stablet, stakket og pakket repræsenterer de verdener, der skal udforskes. Der skal læses. Man bliver sørgeligt bevidst om, at man aldrig kan nå igennem alle. Man bliver bevidst om sin egen dødelighed.

Bücherbogen er et slaraffenland, et veritabelt overflødighedshorn, hvor man kan sygne hen i ordenes magi. I viden og videnskab. I kunst og kultur. Her finder man alt, hvad hjertet måtte begære af bøger, der omhandler (og beskæftiger sig med) billedkunst, arkitektur, design, film & tv og fotokunst. Det er en butik for ildsjæle, der sætter pris på bogen som andet end det medie, den er, men også som det kunstværk, den repræsenterer.  

Bücherbogen er ét blandt mange stede, jeg skal besøge, når jeg er i Berlin.

Bücherbogen - 3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.