Cowabunga! 11 TMNT-figurer fra Playmates’ 2016-serie!

Heroes in a half shell … turtle power!

Tidligere i år havde Dave Greens “Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows” biografpremiere. Det var den anden film i rebootserien, der blev genstartet i 2014 med Jonathan Liebesmans “Teenage Mutant Ninja Turtles” … så der er heldigvis stadig liv i de grønne heltereptiler, der igen og igen redder dagen.

Med nye film følger der naturligvis nye figurer, og ud af de i alt 14 basic action figurer, der er blevet produceret med afsæt i “Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows”, skal vi se nærmere på de 11. Det er Playmates Toys, der står bag den nye produktserie med de populære ninjaskildpadder, der herhjemme distribueres af Maki A/S.

Teenage Mutant Ninja Turtles-universet er et omfattende et af slagsen. Det var i 1984, at Kevin Eastman og Peter Laird skabte de fire pizzaelskende skildpadder med martial arts-kundskaber udover det sædvanlige, deres Yoda-agtige læremester, rotten Splinter, og alle de herlige bi-figurer, der sidenhen har været med til at befolke en franchise, der er i løbende udvikling.

Skildpadderne blev således født som tegneseriekarakterer i udgivelser fra Mirage Studios, og siden slut-80’erne har de fire reptiler og disses venner og fjender optrådt i flere animerede tv-serier, nye tegneserier, computerspil og seks film … og så har man naturligvis kunne købe sig fattig i legetøj og merchandise, ej at forglemme.

Playmates Toys har beriget TMNT-glade skildpaddefans med flere produkter, hvor nedenstående 11 basic action figurer hører til blandt de fineste af slagsen. Figurerne, der som skrevet bygger på “Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows” fra 2016, måler alle mellem 11 og 14 centimeter i højden, er detaljeret udført og anbefales af producenten fra 4 år og opefter, da flere af figurerne er udstyret med små dele.

ptru1-23346872_alternate2_enh-z6
De i alt 14 basic action-figurer, der er produceret  i 2016-produktserien fra Playmates.

Produktserien udgøres af i alt 14 figurer, og man kan udover de 11 figurer, der præsenteres her, også købe Leonardo in stealth disguise, Michelangelo in pirate costume og Raphael in wingsuit. Disse tre figurer kan man se afbilledet ovenover, hvor alle 14 figurer i serien optræder på bagsiden af figursættene.

Alle figurerne er mobile, ret bevægelige og fungerer i alle henseender som actionfigurer. Hvis man ønsker, at de skal stå til pynt, er figurerne blevet udstyret med huller i fodsålerne, så de kan monteres på plasticpiedestaler, der kan tilkøbes. På den måde kan de stilles fint op skulder ved skulder med de andre actionfigurer, ikke mindst retrolinjen, der igen er blevet populær. Sagt med andre ord, så henvender de nye figurer sig både til lege- og Turtlesglade piger og drenge, såvel som til de mere inkarnerede filmelskere og samlere.

Der er både fokus på helte og skurke i den nye produktserie, og 2016-figurerne udgøres på heltefronten af Michelangelo, Donatello, Raphael, Leonardo, Splinter og Casey Jones, som hver især er blevet udstyret med deres signaturvåben. På skurkefronten finder vi The Shredder, en Foot Soldier, Bebop, Rocksteady og Kraang, der ligeledes er blevet udstyret med de våben, der kendertegner dem.

Især Bebop og Rocksteady, der er skribentens absolutte skurkefavoritter, tager sig flotte ud. Fiktion & Kultur kan kun anbefale, at disse sæt finder frem til alle, der er glade for det univers, der blev skabt for 32 år siden, og som fortsat lever i bedst velgående … TURTLE POWER!


img_3124
Donatello
img_3128
Michelangelo
img_3122
Raphael
img_3123
Leonardo
img_3121
Splinter
img_3127
Casey Jones
img_3118
Bebop
img_3119
Rocksteady
img_3120
Shredder
img_3126
Kraang
img_3125
Foot Soldier

Figurerne distribueres af Maki A/S, der også venligst har stillet de fine sæt til rådighed for omtale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.