Dan Jørgensen og Johanne Schmidt-Nielsen mener noget om “Game of Thrones”

Jeg kan ikke udstå popjournalistik af nedenstående slags, og det er mig ubegribeligt, hvorfor det på nogen som helst måde kan være interessant at vide, hvad Dan Jørgensen og Johanne Schmidt-Nielsen mener om HBO-flagskibet Game of Thrones. Det er jo ikke fordi, vi mangler kyndige folk, der kan udtale sig kvalificeret om tv-serier i almindelighed og om Game of Thrones i særdeleshed. Som da Pernille Rosenkrantz-Theil og Brian Mikkelsen tidligere på året skulle mene noget om House of Cards. Politikere og journalister tilhører samme opmærksomhedssøgende race, og begge grupper mener, at de er eksperter på alt … herligt!

Udklip

Når jeg bliver præsenteret for kulturindslag af ovenstående debile slags, får jeg altid en ond, ond halsbrand, der efterfølges af kløende blærer over hele min af arrigskab skælvende krop. Det er sørgeligt, at man gang på gang bliver konfronteret med en himmelråbende idioti, når man trykker på fjernbetjeningens on-knap. Vores medier elsker at dyrke det overfladiske, og det lader til, at de sætter en ære i at producere så intelligensforladte indslag, som det overhovedet kan lade sig gøre.

TV2 er især slemme til at tale ned til folk, og deres “vi taler til laveste fællesnævner”-koncepter er så grumt fordummende, at man krummer tæer af lutter indigneret hidsighed. Man burde forvente mere af et program som Kulturen på News, men her er det også overfladiskheden og “alt skal formidles på 3 minutter”-tanken, der hersker.

Man burde hive kvalificerede mennesker ind i studiet, der kunne formidle deres viden og sikre, at der i det mindste var en mulighed for, at seerne kunne blive klogere på ikke blot tv-fiktion, men også på et fænomen som Game of Thrones. Politikere, der i dag mest af alt er at opfatte som medieliderlige realitystjerner, stiller gerne op foran kameraet og udtaler sig om alt det, der ikke berører deres metier og som de ingen reel viden har om. Det er, slet og ret, sørgeligt!

Læs også: Pernille Rosenkrantz-Theil kan ikke li’ “House of Cards” … og hvad så?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.