Jeg læser #1: “Delikatesse” af David Foenkinos

Sidste år sendte forlaget Hr. Ferdinand mig David Foenkinos kritikerroste bestseller Delikatesse til anmeldelse. Jeg fik den desværre aldrig læst, aldrig anmeldt. I stedet har den henlevet en relativ anonym og lettere støvet tilværelse på  en proppet boghylde, hvor den er blevet mast fra højre og venstre af tungere værker, mere læsepresserende værker. Og så i går faldt jeg ved et tilfælde over Bjørn Bredals fine Politiken-anmeldelse af romanen, og jeg tænkte: “Den har jeg da stående et eller andet sted!” Samtidig tænkte jeg om det billede, der var blevet brugt til at illustrere anmeldelsen: “Er det ikke Audrey Tautou, der sidder der?” Og jo, det var det.

Jeg læser - Delikatesse (David Foenkinos)

Og det er faktisk pudsigt, for jeg har i et år – uden at vide af det – også haft filmatiseringen La délicatesse stående på hylden. Filmen, der stadig er klædt i folie, har således delt skæbne med romanen: Aldrig set, aldrig anmeldt. Nu er jeg godt i gang med Foenkinos roman, og jeg glæder mig til at se filmen. Ikke mindst fordi, det er David Foenkinos selv, der har instrueret den. Og jeg råder naturligvis – efter endt læsning, og når filmen er blevet set – bod på de manglende anmeldelser af såvel roman som film.

Dog kan jeg allerede nu tilslutte mig Bjørn Bredals rosende anmelderord samt fremhæve, at det anonyme anmeldercitat fra Publishers Weekly, som Hr. Ferdinand har valgt at smykke bogens forside med, sidder lige i skabet … romanen ér nemlig delikat, sjov, anderledes og underfundig.

Delikatesse (David Foenkinos) - film & bog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.