“Der var engang i Frankrig” udgives af Forlaget Faraos til oktober

Den 3. oktober udgiver Forlaget Faraos Der var engang i Frankrig aka Il était une fois en France, der er skrevet af Fabien Nury og tegnet af Sylvain Vallée. Serien, der oprindeligt blev udgivet som integrale fra 2007 til 2012, er oversat af Søren Vinterberg.

De seks bind, se de indsatte forsider til sidst i nyheden, udgives af Faraos som hardcover i boks. Prisen for boksen, der kan forudbestilles her, bliver 848,-

Forlagets beskrivelse af serien:

For mig er du bare et beskidt jødesmovs. Javel, og, hvad koster det ikke at være det?

Ingen betvivler, at det var mere end svært at være jøde i et tysk kontrolleret område under anden verdenskrig, men er det så OK at sælger metal til besættelsesmagten? Hvad er man så.? En grisk kollaboratør eller en pragmatiks overlever? Svaret er ikke enkelt i denne historie om skrothandleren med de enestående overlevelsesevner.

Frankrigs besættelsestid var ikke et kønt kapitel og lidt ligesom i Danmark forgik der en “borgerkrig” imellem de franskmænd som støttede Partisanerne og på den anden side, tyskernes håndlangere. Som ofte var skellet ikke klart, mange så væk, en del arbejdede på begge sider og prøvede at få det bedste ud af det, en sådan person var Joseph Joanovici, og det er hans historie vi her får fortalt.

Joanovici var en virkelig person og som havde et plettet ry, så plette faktisk, at han blev smidt ud af Israel som Persona Non Grata! Dette er historien om skrothandlernes konge, om hans storhed og fald og om de valg vi tager, kan forfølge os lang tid efter. Krige får folk til at tage drastiske og voldsomme valg og det er vel netop krigens sande ansigt at den forvrider vores moral?

Der var engang i Frankrig - 0

This slideshow requires JavaScript.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.