Det nye Asterix-album er på gaden! Glæd dig til “Cæsars papyrus”

Det er 56 år siden i år, at René Goscinny og Albert Uderzo gav liv til de gæve gallere, der hurtigt blev populære på vores breddegrader. Nu er Egmont Publishing aktuelle med album nummer 36, der er skrevet og tegnet i ånden fra de store franskmænd.

Asterix og vennerne kom til verden, da serien for første gang blev udgivet i bladet Pilote i 1959. Det var dog først i 1968, at gallerne kom til Danmark, da de optrådte i det nu hedengangne Fart og tempo. Året efter dukkede det første album op, da Asterix og hans gæve gallere udkom.

Og nu er vi altså nået til album nummer 36, der er skrevet af Jean-Yves Ferri og tegnet af Didier Conrad. Albummet, der har fået titlen Cæsars papyrus, er inspireret af WikiLeaks-sagen, og en journalist, der er modelleret over whistlebloweren Julian Assange, spiller en væsentlig rolle i det nye tegneseriealbum om galleren Asterix og dennes evige kamp mod romerne.

12107962_10153422317418551_4120813086474582523_n

Historien i historien handler om Julius Cæsars brug af propaganda i et sidste forsøg på at overvinde den lille landsby efter årtiers knusende nederlag. Kejserens svigefulde rådgiver ved navn Fidus Ficumdicus har  i øvrigt fysiske ligheder med en kendt fransk reklamemand.

Denne “skurk” er, forklarer Ferri ifølge nyhedsbureauet AFP på et pressemøde om udgivelsen, inspireret af rådgiverne Henri Guaino og Patrick Buisson, som begge har arbejdet for den tidligere franske præsident Nicolas Sarkozy.

Cæsars papyrus udkommer to år efter, at den galliske duo efter flere års fravær genopstod i Asterix og Pikterne, der handler om et besøg i det antikke Skotland. Hæftet har indtil nu solgt 5,4 millioner eksemplarer i 15 lande.

Det globale salg for hele serien liggere på imponerende 365 millioner eksemplarer. Det nye album trykkes i 4 millioner eksemplarer, hvor halvdelen er på fransk og den anden halvdel på andre sprog. Oplaget i Danmark er på knap 10.000 eksemplarer.


Asterix

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.