Det sidste nummer af Kosmorama omhandler de nye tv-serier

Det er ikke meget, jeg får blogget for tiden. Hverken her på TV-serieuniverset eller på andre af Fiktion & Kulturs spin-off-blogs. Det skal der dog rådes bod på … fluks! Og hvad kan være bedre at bryde blogstilstanden med end med et indlæg, der omhandler en ny publikation om tv-serier?

Det nye nummer af Kosmorama, der i øvrigt også bliver det sidste i trykt form, om- og behandler de mange nye tv-serier, som for tiden præger sendefladen på tv. Fantastiske serier som “The Sopranos” (HBO, 1999-2007), “Breaking Bad” (AMC, 2008-), “Mad Men” (AMC, 2007-), “Weeds” (Showtime, 2005-), “Desperate Housewives” (ABC, 2004-) og “Mildred Pierce” (HBO, 2011), der udkommer på dvd og Blu-ray fra Warner Home Entertainment den 20. marts, behandles kyndigt af en lang række dygtige, passionerede og engagerede skribenter.

“Kosmorama #248: De nye tv-serier” fungerer i øvrigt som udmærket pendant til Turbine Forlagets nye bog – “Fjernsyn for viderekomne: De nye amerikanske tv-serier” – der er skrevet af skribenter fra netmagasinet 16:9 – Danmarks klogeste filmtidsskrift. Der er altså rig mulighed for at bliver klogere på al den herlige, amerikanske tv-fiktion, der kan opleves på tv i disse tider.

I øvrigt vil jeg lige undskylde min dovenskab samt min nederdrægtige tyvagtighed! Jeg orkede ikke selv at starte kameraet op, så jeg valgte den lette løsning og googlede mig frem til et foto af det nye Kosmorama. Der skal jo være et billede til indlægget!

Billedet fandt jeg på bloggen Celluloid, der skrives af Cloé Bolle-Picard … tænk sig at have et efternavn, der ville gøre en hvilken som helst trekkie grøn af misundelse. I øvrigt er det ganske sjovt, at jeg fandt vej til netop denne blog, da Cloé Bolle-Picard har begået én af artiklerne i Kosmorama, nemlig “Skadelig for kvinder? Kønsroller i Mad Men”.

Det sidste nummer af Kosmorama, der som skrevet er det sidste trykte af slagsen, skal være alle elskere af tv-serier anbefalet. Næste gang, Kosmorama udkommer, sker det som gratis netmagasin a la 16:9. Men med nærværende udgave sættes der et fint punktum for 58 års akademisk film- og tv-lekture i analog form. Eminent!

Kosmorama #248

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.