TV

19. marts 2009

Diagnosis Murder: Episode 1-10

diagnosis-murder-vol-1Det er ikke pænt at brokke sig, når der endelig sker noget positivt på seriefronten herhjemme. Ikke desto mindre er det lidt trist, at Soul Media har valgt blot at sende de første ti episoder af den ny-klassiske, amerikanske crime-serie Diagnosis Murder aka Mordmysterier ud på det danske marked. Man har muligvis valgt denne strategi for at lure, om der er købsinteresse for en serie, der desværre nok ikke har den store udbredelse herhjemme. Spørgsmålet er også, om den i det hele taget (gen)finder et publikum i tider, hvor CSI og lignende dominerer genren?

Ikke desto mindre fortjener serien – der ligger i forlængelse af sådanne serier som Murder, She Wrote og Remington Steele – at blive set. CBS-Serien kørte over otte sæsoner (fik 178 episoder) fra 1993 til 2001 og har herlige Dick Van Dyke i rollen som kombineret snushane/læge. Der er altså også lidt Quincy M.D. over konceptet.

Dick Van Dyke spiller blandt andet overfor sin egen søn Barry Van Dyke (Airwolf), Victoria Rowell (The Young and Restless) og Scott Baio (Charles in Charge og Happy Days). Dick og Barry Van Dyke spiller i øvrigt igen sammen. De kan opleves i tv-filmene Murder 101 (indetil videre fire af slagsen), hvor Dick Van Dick igen træder i karakter som snushane/læge.

Jeg vil skrive mere om udgivelsens 10 episoder senere på måneden. Hvis man skal have opfrisket seriens intro, så er der nedenunder et YouTube-klip:Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *