Disney

21. december 2016

Disney sætter omsætningsrekord med imponerende 7 milliarder dollars!

2016 har været et fantastisk år for Disney-koncernen, der som det første filmselskab i historien har omsat for mere end 7 milliarder dollars inden for samme kalenderår.

Den imponerende bundlinje, der fortsat rykker sig, skyldes, at publikum har stormløbet biograferne for at se de mange film, der i år har præget de hvide lærreder.

Film som “Captain America: Civil War”, “Find Dory”, “Zootropolis”, “Junglebogen”, “Vaiana”, “Doctor Strange” og senest “Rogue One: A Star Wars Story”, der i skrivende stund også er i færd med sætte indtjenings-rekorder, har gjort, at Disney har taget box office-rekorden fra Universal Pictures, som ellers tog rekorden i 2015 med 6,9 milliarder dollars, da de lancerede film som “Jurassic World”, “Fast & Furious 7” og “Minions”.

Det er branchebladet The Hollywood Reporter, der skriver, at Disney med lanceringen af “Rogue One: A Star Wars Story” nu som de første har formået at krydse grænsen på imponerende 7 milliarder dollars. “Rogue One: A Star Wars Story” er ikke blot endnu en galaksehistorie, der er også en økonomisk succeshistorie for det gamle Hollywood-selskab.

rogue_one_still_6Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *