Disney

3. juni 2013

Disneys “Planes” får biografpremiere den 26. september

Den 26. september får Planes, der er en spin-off til Cars, dansk biografpremiere. Filmen, der er instrueret af Disney-debutanten Klay Hall, er ikke en Pixar-produktion, men en Disney Toon Studios-produktion, der oprindeligt var tiltænkt som en straight to dvd-udgivelse.

Filmens plot, der er mindre elegant, er bygget op omkring propelflyet Dusty (Dane Cook), der flyver rundt med en lille drøm i maven: Han vil gerne deltage i et berømt luftkapløb. Problemet er dog, at Dusty lider af noget så problematisk som højdeskræk. Dusty får derfor hjælp af sin gode ven Skipper (garvede Stacy Keach), der hjælper ham af med højdefobien … så han (vil jeg vove pelsen og gætte på) kan vinde kapløbet.

Blandt filmens øvrige stemmecast finder man blandt andre Val Kilmer, John Cleese, Teri Hatcher og Julia Louis-Dreyfus.

Planes - 2Om skribenten

Robert Rasmussen
Jeg er film- & litteraturskribent, kulturafhængig, kunstelsker og mag.art. i litteraturvidenskab med en magisterkonferens om maskemonstre i moderne horrorfilm fra 1960 til i dag. Jeg er også tegneseriesluger, horrornørd, tv-serienarkoman, filmafhængig samt bogorm & læsehest med skrive- og ordkløe. Jeg dyrker 80'ernes kulturprodukter i usund grad, og jeg har en forkærlighed for filmkitsch, de fantastiske genrer samt Spielberg & Co. Jeg er filmmerchandisesamler, Disney-aficionado, animationselsker samt stifter af Fiktion & Kultur. Mit forhold til ovenstående er kronisk og uhelbredeligt. Læs (meget!) mere her.
0 Comments


Skal du ikke skrive en kommentar?


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *