Dracula, Frankenstein og The Wolfman: Tre gode venner til hylden!

Jeg købte i 2002 den halvkedelige svenske dvd-udgave af Universals Classic Monster Collection, der betår af Universals otte store horrorklassikere: Dracula (1931), Frankenstein (1931), The Bride of Frankenstein (1935), The Invisible Man (1933), The Wolfman (1941), Phantom of the Opera (1943), Creature From the Black Lagoon (1954) og The Mummy (1932) – den kostede mig 500 kroner.

Universals Monster Legacy Collections (3) Universals Monster Legacy Collections (4)

Sidste år fandt jeg så Universals Classic Monster Legacy Collection på tilbud, og samlingen indeholder, udover de ovenfor nævnte film, også Son of Frankenstein (1939), Ghost of Frankenstein (1942), House of Frankenstein (1944), Werewolf of London (1935), Frankenstein Meets the Wolf Man (1943), She-Wolf of London (1946), Dracula’s Daughter (1936), Son of Dracula (1943), House of Dracula (1945) og den spansksprogede udgave af Dracula (1931) – samt de tre buster, der indleder indlægget. Alt sammen for kun 99 kroner!

Mange af filmene have jeg allerede i samlingen som amerikanske region 1-udgaver, men de tre buster af Dracula (Bela Lugosi), Frankenstein (Boris Karloff) og The Wolfman (Lon Chaney Jr.) gjorde, at jeg ikke tænkte mig om to gange, førend jeg bestilte boksen. Busterne, der er udformet i polystone, og som er fremstillet udelukkende til Legacy-udgaven af Classic Monsters Collection,  er lavet af Sideshow Collectibles på bestilling fra Universal Studios.

Monster Collection - 1 Monster Collection

Og er jeg glad for busterne? Ja, det er jeg – og lige så glad er jeg for selve sættet, der udover filmene også består af mange timers ekstramateriale.

Men naturligvis stopper det ikke her, når man er en glad og fro filmnørd med gys i generne, for Universal er naturligvis med på HD-bølgen, og jeg glæder mig meget til at se, hvad de har formået at gøre ved monsterklassikerne, der sidste år blev udgivet i en smækkerlækker Blu-ray-samling.

Universal Monster Collection på Blu-ray

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.