En hilsen fra Berlin: Der Berliner Bär als Penner mit Aldi-Tüte und Bier in der Hand

Berlin er i voldsom økonomisk nød. Den er – som Berlins SPD-borgmester Klaus Wowereit så friskt har forkyndt – arm aber sexy. En udtalelse, der trods byens abnorme gæld på hele 61 milliarder euro, er gået hen og blevet et populært slogan for hele Europas hovedstad.

Armoden rammer hårdt, bredt og er dybt uretfærdig. Det er ikke alle i denne Schickimicki-by, der klarer sig lige godt. Nogle må, når de knitrende eurosedler er blevet til tarvelige cents, ty til flasken. Sådan går det mange. Berlinerbjørne er især ramt. Deres ikoniske status er ikke længere, hvad den har været.

Der er stor arbejdsløshed blandt byens tidligere så populære maskotter, som nu står foran arbejdsløshedscentrerne i meterlange køer. Det er et trist syn, når de før så stolte bjørne må ty til støtten for at få det til at løbe rundt. Nogle klarer sig med småjobs i parker og i Zoo Berlin, andre igen går totalt i hundene og bliver randeksistenser med en bajer i den ene pote og en Aldi-Tüte i den anden. Det er i sandhed trist at være bjørn i Berlin.

Berlinerkunstneren Michael Sowa har dokumenteret tingenes sørgelige tilstand.  Han har fanget denne bjørn på vej ud af en Aldi-filial ved Tiergarten. Bjørnen, der hedder Jürgen, lod sig gerne portrættere og udtaler til Sowa, at: Es ist Scheiße in Berlin Bär zu sein.

michael-sowa-en-hilsen-fra-berlin-der-berliner-bar-als-penner-mit-aldi-tute-und-bier-in-der-hand

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.