En Hollywood-tradition holdes i hævd: Fra “Jaws” til “Jurassic World”

Kevin Feige, der er øverste chef ved Marvel Studios, sendte forleden nedenstående tweet ud til sine følgere. Tweetet er med til at holde liv i en fin tradition blandt Hollywoods blockbuster-instruktører og -producerer. På billedet, der ledsager pippet, ridder Chris Pratt på ryggen af en T-Rex, og der siges tillykke til Jurrasic World, der har sat sig tungt på box office-tronen.

Grunden til nedenstående hilsen skal findes i, at Colin Trevorrows Jurassic World, der er den fjerde film i Jurassic Park-serien, formåede at indtjene 208,8 millioner dollars i billetindtægter i åbningsweekenden, hvilket var lidt mere end Marvels The Avengers, der siden i 2012 har holdt førstepladsen med en åbningsweekend på 207,4 millioner dollars.

UdklipDet hele startede dog i 1977, da George Lucas’ rumepos Stars Wars overhalede Jaws ved billetlugerne. I denne forbindelse indrykkede Spielberg en helsideannonce i Variety, hvor R2-D2 har fået Bruce på krogen. Det var således Spielberg, der startede den tradition, der altså endnu er i live dagen i dag.

1526703_10153069636018551_219917496362352200_n

Og senere, da Spielbergs alien-hit E.T. The Extra-Terrestrial erobrede tronen i 1982, og året efter have overhalt Star Wars, var det Lucas’ tur til at indrykke en helsideannonce i Variety. Her peger E.T. mod stjernerne, imens han bliver båret på skuldrene af Luke Skywalker og Han Solo.

congrats-2

I 1997 var Star Wars igen klar til at indtage biograferne. Det skete, da George Lucas sendte sin banebrydende film ud med digitale forbedringer og i en hidtil uset smuk kvalitet. Denne re-premiere blev så populær, at den skubbede E.T. The Extra-Terrestrial væk fra førstepladsen, og Steven Spielberg måtte igen lægge hovedet i blød og udtænke en hyldest til sin ven. På den fine reklame ser man et E.T. krone R2-D2, og Spielberg gratulerer Lucas for sin bedrift.

1997

Da James Camerons Titanic slog alle box office-rekorder i 1997/1998, og tvang Star Wars væk fra sin ellers generobrede førsteplads, var Lucas igen på pletten med en helsidesannonce i Variety, hvor alle de elskede karakterer fra Star Wars-universet forlader den synkende skude.

awh3c

Det er en fantastisk tradition, og ens filmhjerte smelter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.